Bahçekapılı'ya eşkiya suçlaması

 TBMM Genel Kurulunda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri esnasında yaşanan tartışmaların ardından CHP’li milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Engin Altay, muhalefetin haklarının Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından gasp edildiğini b

Bahçekapılı'ya eşkiya suçlaması
 
TBMM Genel Kurulunda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri esnasında yaşanan tartışmaların ardından CHP’li milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Engin Altay, muhalefetin haklarının Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından gasp edildiğini belirtti.
 
“Ayşenur Bahçekapılı tarafından gasp yoluyla son verilmiş ve muhalefetin iç tüzükten kaynaklı haklarını kullanması engellenerek, adeta zorbalıkla eşkıyalıkla, yasa oldu bittiyle Genel Kuruldan geçirilmeye çalışılmıştır” ifadelerini kullanan Engin Altay, bugün yaşananların 4+4+4 yasasının geçişi esnasında da yaşandığını kaydetti. Engin Altay, “Kendisine Meclis kürsüsünden yaptığı işin kanun dışı, kanunsuzluk olduğunu, kanun dışılığın bizim lugatimizdeki diğer adının eşkıyalık olduğunu belirterek kendisini bir an önce hukuka davet etmeme rağmen bu kanun dışı uygulamasını sürdürmüş ve yasanın tümü üzerinde muhalefet partisinin görüşlerini açıklamasını engellemiştir" dedi.
 
Altay, Bahçekapılı’yı eleştirisini şöyle sürdürdü: "Bununla da yetinmemiş yasanın birinci maddesiyle ilgili de muhalefet partisi sözcülerinin görüşlerini açıklama imkanına zorbalıkla, eşkıyalıkla el koymuştur. Görülen ve anlaşılan odur ki, bu akşam itibariyle TBMM’de yürütmeden sonra yasama organı da saray vesayetine teslim olmuştur. Bunun tam karşılığı budur.” Vatandaşlardan destek ve duyarlılık beklediklerini kaydeden Altay, AK Parti ile görüşüp görüşmeyeceklerinin sorulması üzerine, “Eşkıyalarla müzakere olmaz. AKP TBMM grup yönetimi ve o partiye mensup başkanlık divanı üyeleri fiilen eşkıyalık yapmaktadır. Bunu meclis kürsüsünde de söyledim. Ne söylediğimi bilerek konuşuyorum. Bana bu sözümden dolayı işlem yapamadı, sükut ikrardandır. Söylediğim tescillenmiş oldu. Kanun dışı insanlarla kanunu ayaklar altına alan insanlarla bizim görüşecek bir şeyimiz olmaz” diye karşılık verdi.
 
Sine-i millete dönüp dönmeyeceklerinin sorulması üzerine Altay, “TBMM Genel Kuruluna bir görev yapmak üzere milletimizce görevlendirildik. Son sınıra kadar, bıçak kemiğe dayanana kadar, aslında bu noktaya da geldik, ama kamuoyunun hassasiyetleri ve bu yasanın Türkiye için oluşturduğu vahim tehditten dolayı, her şeye rağmen bu yasanın engellenmesinde, geciktirilmesinde 77 milyon vatandaşımızın her biri için ayrı ayrı yarar umduğumuzdan TBMM’yi terk etmiyoruz” diye açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler