Bağış'tan sevindiren Türkiye çıkışı

 Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin ilham kaynağı haline geldiğini, Avrupalı ülkelerinin Türkiye'nin ekonomik büyümesini, genç nüfusunu, Türkiye'nin eğitimde attığı hamleleri gıpta ile takip edip ilham aldıklarını belirterek,

Bağış'tan sevindiren Türkiye çıkışı

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin ilham kaynağı haline geldiğini, Avrupalı ülkelerinin Türkiye'nin ekonomik büyümesini, genç nüfusunu, Türkiye'nin eğitimde attığı hamleleri gıpta ile takip edip ilham aldıklarını belirterek, ''Doğumuzdaki ülkeler de, demokrasimizi, insan haklarımızı, ifade özgürlüğümüzü, pazar ekonomisine olan yatkınlığımızı önemseyip oradan ilham aldıklarını itiraf ediyorlar'' dedi.

 

-Sorumlulukları gençlere devretme hazırlıkları-

 

Ülkede ekonomik refahın artması için muazzam çabaları hep birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Bağış, ''Türkiye, ilham kaynağı haline geldi. Batımızdaki ülkeler, Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin ekonomik büyümesini, genç nüfusunu, Türkiye'nin eğitimde attığı hamleleri gıpta ile takip edip bizden ilham aldıklarını itiraf ediyorlar. Doğumuzdaki ülkelerde demokrasimizi, insan haklarımızı, ifade özgürlüğümüzü, pazar ekonomisine olan yatkınlığımızı önemseyip oradan ilham aldıklarını itiraf ediyorlar'' dedi.

 

Gençlerin sadece Türkiye'ye değil, bölgenin sorunlarına da duyarlı olmasını çok önemsediklerini hatırlatan Bağış, Türkiye'nin, tarihinde olmadığı kadar doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olduğunu söyledi.

 

Sorumlulukları gençlere devretme hazırlıkları içerisine girdiklerini dile getiren Bağış, ''Bizim partimiz de bir yandan üçüncü dönemin sonuna yaklaşırken, sayın Başbakanımız gibi benim de aralarında bulunduğum 73 kişi, son kez milletvekili olmak onurunu taşıyor. Bir yandan da hep görevimizi tamamlamamıza, şurada 2,5 yıl kalmışken, 11 yıl sonrasının, 2023'ün planlarını yapıyor. Normalde sorarlar 2,5 yıl sonra olmayacağınızı söylüyorsunuz, 2023'ü nasıl planlıyorsunuz? Arkadaşlar kime güvenerek planlıyoruz. Sizlere güvenerek planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

 

İftar öncesinde Suriye'de yaralanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Sinan Gül'ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini kaydeden Bağış, oradaki durum hakkında bilgi aldığını anlattı.

 

Çok duygulu anlar yaşadığını ifade eden bağış, şunları kaydetti:

 

''Kendilerine mihmandarlık yapan Suriyeli, muhalif grubun yetkililerinden bir şahsın üç yetişkin oğlu bulunduğunu, bunlardan ikisinin muhalif gruplar içerisinde Suriye'deki Yezitliğe soyunmuş 'Şam şeytanı'na karşı mücadele içerisinde olduğunu, ama diğer oğlunun askerlik görevi yapmak için Suriye ordusunda olduğunu anlatmış. Mihmandarlık yapan kardeşim, en büyük korkusunun evlatlarının karşı cephede savaşması olduğunu söylemiş. Şimdi bir ramazanda bırakın Müslümanları, kardeşlerin birbirleriyle çatışma riskinin olduğu bir ortamda bizim çok büyük mesuliyetimiz var. Bizim susma hakkımız yok. Bizim göz ardı etme hakkımız yok.''

 

Bağış, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük elçilerinin Arakan'a kadar girip oradaki Müslüman kardeşlerimizin sorunlarını yerinde takip edebiliyorsa, bugün Filistin'deki, Gazze'deki Müslümanların acılarına eğilen bir Türkiye Cumhuriyeti devleti varsa, 30 yıl aradan sonra Somali'ye giden ilk yabancı devlet başkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olduysa gerçekten biz mesuliyetlerinin bilincinde olan bir Başbakan'ın takım arkadaşları olarak, 'gençlere fırsat vermek ustalığın şiarındandır' diyen bir Başbakan'a, genel başkanın genç kadroları olarak bu sahur sofrasında ve buradan sonra yapacağımız dualarımızda, bundan sonraki çalışmalarımızda, bundan sonraki çabalarımızda bütün bu coğrafyanın esenliği için kendi mesuliyetlerimizi irdelemek zorundayız'' diye konuştu.

 

Sahura, Makedonya Devlet Bakanı Nadi Nezir ve AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ile partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset