Bağış'tan BDP'yi sıkıştıracak çağrı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Barış ve Demokrasi Partisi 'nin ( BDP ) milletvekillerine ''Yüreğiniz yetiyorsa, gerçekten milletin vekili olabileceğinize inanıyorsanız, PKK'yı kınayın, terörü lanetleyin. Ondan sonra gelip 'milletin

Bağış'tan BDP'yi sıkıştıracak çağrı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Barış ve Demokrasi Partisi 'nin ( BDP ) milletvekillerine ''Yüreğiniz yetiyorsa, gerçekten milletin vekili olabileceğinize inanıyorsanız, PKK'yı kınayın, terörü lanetleyin. Ondan sonra gelip 'milletin vekiliyim' deyin'' dedi.

Sinop Dernekleri Federasyonu'nun ( SİNDEF ) Halkalı Spor Salonu'ndaki gençlik kolları seçim toplantısına katılan Bağış, Sinoplular'dan Osmanlı torunu olduklarını asla unutmamalarını istedi.

'Türkiye 'nin Gazze 'de işi ne, Türkiye bütün işlerini halletti de Filistin'in devlet olarak tanınmasıyla mı uğraşıyor' diyerek, karşı çıkanların bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

''Bizim o coğrafyada birlikte savaştığımız, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmüş Filistinli kardeşlerimizin, İsrail'in karşısında inlemesine karşı çıkarak dik durması için tabii ki Sinoplu gençliğimizin güveni ve desteğine sahip hükümetimiz de ne gerekiyorsa yapacak.''

Türkiye'nin artık ergenlikten olgunluk dönemine geçtiğini ifade eden Bağış, Sinop Hapishanesi'nin turistik tesise dönüştürülmesinin bu durumu somut olarak ortaya koyduğunu belirtti.

Bağış, ''Meclis'teki darbe komisyonları Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşerek bu olgunluğu ortaya koyuyor. Artık, Türkiye'de 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın hatta 27 Mayıs'ın izlerini silme konusunda kararlı bir Başbakan, ülkemizi her geçen gün daha da demokratikleştiriyor. Bunun üzerine adımlar inşa ediyor'' dedi.

KCK'YI DA EKLEME LAZIM

Türkiye'de sözünün arkasında duramayarak, gölge siyaset yapan siyasetçilerin bulunduğunu belirten Bağış, BDP'nin barışı dinamitleyen bir parti olduğunu iddia etti.

Bağış, şunları söyledi:

''Bu kendini bilmezlerin sözde başkanı; sözde diyorum çünkü onlar talimatları başka yerden alıyorlar, onlar hala vekil olamadılar, hala memurlar. Çıkmış diyor ki 'Avrupa Birliği, PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarsın'. Evet, PKK orada tek kalmamalı. Onun yanına KCK'yı da eklemek lazım. İnşallah bu kardeşiniz AB seferlerinde onun sözcüsü olacak. PKK orada tek kalmamalı, KCK'yı da listeye ekleyin''

TUTUŞTULAR

Bağış, ''Milletin değerlerini anlayamayan, milletvekili maaşı alarak dokunulmazlığın arkasına saklanıp milletin düşmanlarıyla kucaklaşanlara'' anladıkları dilden cevap vermeye devam edeceklerini söyledi.

''Biz, inançlı bir şekilde arkamızda dik duran ve inadına demokrasiyi savunan Sinoplu kardeşlerimizin ve gençlerimizin varlığından güç alıyoruz'' diyen Bağış, BDP'li milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasının gündeme gelmesiyle ''tutuştuklarını'' iddia etti.

Bağış, BDP'li milletvekillerine de çağrıda bulunarak, ''Yüreğiniz yetiyorsa, gerçekten milletin vekili olabileceğinize inanıyorsanız, PKK'yı kınayın, terörü lanetleyin. Ondan sonra gelip 'milletin vekiliyim' deyin. Kınamadıkları müddetçe onlar, sadece örgütün vekili ve teröristlerin sözcüsü olacaklardır'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset