Bağış:CHP'nin gücü yetiyorsa hadi sokmasın!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'ndaki İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Bağış, yaptığı konuşmasında İstanbul ve Türkiye'de özellikle son

Bağış:CHP'nin gücü yetiyorsa hadi sokmasın!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'ndaki İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Bağış, yaptığı konuşmasında İstanbul ve Türkiye'de özellikle son 11 yıldır önemli hizmetler yapıldığını ancak bunların bazıları tarafından kıskanıldığını belirtti.

GEZİ'NİN BENZERİNİ ODTÜ'DE DENİYORLAR

Türkiye'nin "birilerine göre boyunu aşan işlere girdiğini" söyleyen Bağış, 3. havalimanının ihaleye verildiğini, Kanalistanbul, 3. köprü ve nükleer enerji üretilmesi için çalışmalara başlandığını anımsatarak, bundan rahatsız olan kesimlerin, yapılanları engellemek için sokakları harekete geçirmeye çalıştığını ifade etti.  Bağış, Gezi Parkı odaklı olayların benzerinin şimdi de Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (Odtü) Türkiye'nin önüne getirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, "Gezi Parkı'nda meselenin ağaç olmadığını onlar da söylüyor. Ağaç sevgisine doymayanlar, şimdi de ODTÜ ormanına sarmış durumda. Gezi'de mesele nasıl ağaç değilse Odtü'de de değil. Mesele anarşi, mesele millet iradesini yok sayma" diye konuştu.

"CHP BU ÜLKEYE YARARLI FİDAN DİKMEZ"

"CHP bu ülkeye yararlı fidan dikmez, tohum ekmez" diyen Bağış, şöyle devam etti: "Bu anamuhalefet partisinin içinde, Türkiye'nin en büyük belediyesi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olma cesareti gösterecek bir babayiğit çıkmadı. Birkaç yıl önce partilerinden kovdukları birini, şimdi de özür dileyerek geri çağırıyorlar. Bir de utanmadan Chp'de, demokraside, kardeşlikte birleşmeye çağırmış. Chp bunlarda birleşmez ki. Chp ancak fitnede, fesatta, darbecilikte birleşir."

Egemen Bağış, Türkiye'nin demokratikleşme paketi ile yeni bir sürece girdiğinin altını çizerek, "Paketin açıklanmasının ardından Avrupa Birliği tarafından Türkiye İlerleme Raporu açıklandı. Bugüne kadarki en pozitif raporlardan biri oldu. Çünkü, onlar biz ne dediysek yapacağımızı biliyorlar" dedi.

"HADİ GÜCÜN YETİYORSA SOKMA"

Bazı milletvekillerinin Tbmm'ye başörtüsü ile gireceğini açıkladığını anlatan Bağış, şunları kaydetti: "Yıllar önce başörtülü bir milletvekilini yaka paça dışarı atma ayıbını yaşayan Tbmm'yi, bu ayıptan Ak Parti kurtaracak. Ben, demokrasi tarihimize geçecek bu 3 bayan milletvekilimizi tebrik ediyorum. Chp zihniyeti iflah olmaz. Bugün bir Chp Genel Başkan Yardımcısı çıkmış diyor ki; 'Bu meclise başörtülü kimseyi sokmayız' hadi gücün yetiyorsa sokma. Biz bu ülkede her vatandaşımızın dilediği gibi yaşamasının güvencesi olmaya devam edeceğiz. İsteyen başörtü takacak, isteyen mini etek giyecek. Herkes istediği gibi yaşacak ama başkasına da karışmayacak."

Egemen Bağış, konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler