Bağış: Şaşkınlık içindeler

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı ''Çılgın Proje''yle ilgili eleştirisiyle ilgili olarak, ''Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş bir parti, daha açıklamanın üzer

Bağış: Şaşkınlık içindeler

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı ''Çılgın Proje''yle ilgili eleştirisiyle ilgili olarak, ''Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş bir parti, daha açıklamanın üzerinden 10 dakika geçmeden hemen kötülemeye başladı. Ama öyle bir çarpık kötülüyor ki bir yandan 'Aslında bu bizim fikrimiz', öte yandan da 'Buna ne gerek var' diyor'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Maltepe'de esnafı ziyaret eden Bağış, ''Hayal Kahvesi'' adlı çay bahçesinde vatandaşlara hitap etti.

Bağış, AK Parti'nin Türkiye'de çok işler yaptığını ve çok farklı bir ortamı yakaladığını söyledi.

Geldikleri noktanın yeterli olmadığını belirten Bağış, ''Kişi başına düşen geliri 2 bin 300 dolardan 11 bin dolar sınırına yükselttiysek bu memlekette 25 bin doları görürüz. Nasıl 13 bin 600 kilometre yol yaptıysak bunu 35 bin kilometreye çıkarırız. Nasıl çocuklarımıza ücretsiz kitap dağıttıysak artık çocuklarımıza dizüstü bilgisayar veririz'' diye konuştu.

Egemen Bağış, her şeyin inanmakla başladığını, inananların farkının 9 yıldır ortada olduğunu ifade ederek, ''Kendimize, milletimize, ülkemize, bu ülkenin potansiyeline ve değerlerine inandığımız, bu halkın değerlerinden kopmadığımız için bunları başardık. Şimdi de 2023 hedefi ile Türkiye hazır'' dedi.

Dün Başbakan Erdoğan'ın İstanbul için herkesin göğüsünü kabartan bir projeyi ilan ettiğini, 4-5 proje daha olduğunu bildiğini, bu projelerin devam edeceğini ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

''Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş bir parti, daha açıklamanın üzerinden 10 dakika geçmeden hemen kötülemeye başladı. Ama öyle bir çarpık kötülüyor ki bir yandan 'Aslında bu bizim fikrimiz', öte yandan da 'Buna ne gerek var' diyor. Sen seçim bölgendeki en büyük ilçelerden biri olan Kağıthane'ye 'Kağıttepe' dersen boğazın kıymetini bilmeni zaten bekleyemeyiz. Oy kullanmayı beceremeyen birinden demokrasiye sahip çıkmasını mı bekleyeceğiz.''

Güçlerini önce Hak'tan, sonra halktan, bugüne kadar talimatı da halktan aldıklarını ifade eden Bağış, millet ne isterse onu yaptıklarını, milletin değerleriyle kavga etmediklerini söyledi.

Bağış, milletin değerleriyle kavga edenlerin düştüğü durumları gördüklerini belirterek, ''Rakibimiz geçmekle kendimizi mükellef hissettiğimiz başka siyasi hareketler değil, kendi başarılarımızla rekabet edeceğiz, kendi rekorlarımızı kıracağız'' dedi.

Artık Hakkari'deki bir vatandaşın ''Devlet bana ne yapmış?'' diyemeyeceğini ifade eden Bağış, çünkü devletin onun çocuğuna kitap verdiğini, köyünün yolunu yaptığını, ambulans helikopteriyle hastasını dağdan alıp tedavi ettirdiğini yani her türlü ihtiyacına cevap verdiğini söyledi.

O vatandaşın kendisini devletine karşı dağa çıkmaya zorlayanlara da inşallah şamar indireceğini belirten Bağış, şöyle devam etti:

''Ama o şamar, kendini bilmez terbiyesiz birtakım insanların, 'bayan' demeye dilim varmıyor, Türk polisine attığı şamara benzemez. Milletin şamarının acısı ağır gelecek. Göreceksiniz o gün o olaya maruz kalan polis kardeşim cevap vermeyerek ona bir şamar indirdi zaten. Çünkü bu milleti seviyoruz, bu ülkeyi seviyoruz. Ülkede gerginlik istemiyoruz. Ama asıl şamarı millet indirecek. Bu terbiyesizliği yapan şahsiyet bu bölgeden milletvekili adayı. Ona şamarı İstanbul 1. bölgede hep beraber bizler vuracağız. Onun için eşe, dosta, tanıdıklara bu mesajı taşımanız lazım.''

-''TÜRKİYE'DE IRKÇILIĞA DEĞİL MİLLİ BİRLİĞE İHTİYAÇ VAR''-
Türkiye'de ırkçılığa değil milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Bağış, ''Maalesef bu ülkede ırkçılık yaparak siyaset yapan iki parti var. Aslında bunlar ikiz kardeş. Birbirlerinden hiç de farkları yok. Birisi Kürt milliyetçiliği, birisi Türk milliyetçiliği yaparak aslında fitne yapıyorlar. Halbuki bu ülkenin bütün insanları bir'' dedi.

Bağış, bu ülkeye hep birlikte sahip çıkacaklarını, ülkeyi daha zengin, daha ferah, daha şeffaf, daha saygın bir ülke haline getireceklerini kaydetti.

''Bu ülkeye daha nice çılgın projeler sunup onları gerçekleştireceğiz. Çünkü bizim insanımız her şeyin en iyisine layık'' diyen Bağış, bu ülkede reform üstüne reform yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Egemen Bağış, herkesin dilediği gibi giyinebileceği, isteyenin baş örtüsü, isteyenin mini etek giydiği bir Türkiye hayal ettiklerini belirterek, ''Kimsenin yediğiyle, içtiğiyle, kılık kıyafetiyle, okuduğu kitapla, kiminle dostluk yaptığıyla işimiz yok. Tek hassasiyetimiz var, herkes bu ülkeyi sevsin, bu ülke için çalışsın, bu ülkenin aydınlık yarınlara kavuşmasını sağlasın'' diye konuştu.

Büyük Önder Atatürk'ün hayalini kurduğu çağdaş medeniyetler seviyesine böyle ulaşılacağını kaydeden Bağış, ''Yasakçı bir devletle ancak ortalarda bir ülke oluruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset