Babaocağına teşekkür ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da katıldığı 11'inci Avrupa Olimpik Gençlik Festivali açılış töreninin ardından geceyi geçirmek üzere baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi'ndeki evine geldi.Güneysu ilçe merkezinde yaklaşık 50 kişilik

Babaocağına teşekkür ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da katıldığı 11'inci Avrupa Olimpik Gençlik Festivali açılış töreninin ardından geceyi geçirmek üzere baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi'ndeki evine geldi.

Güneysu ilçe merkezinde yaklaşık 50 kişilik bir hemşehri topluluğu tarafından alkışlarla karşılanan Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, seçimlerden sonra bir teşekkür ziyaretine mi geldiniz' şeklindeki soruya, Trabzon'daki 11'inci Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın açılışını yaptık. Oraya gelmişken dedik ki, gelelim geceyi kendi evimizde geçirelim. Bu arada Güneysu biliyorsunuz Türkiye genelinde rekor kıran ilçelerden biri oldu. Yüzde 88 gibi rekor bir oy aldık. Böylece hem de gelelim bir teşekkürümüzü yapalım dedik. Rize de Türkiye genelindeki iller arasında dördüncü sırada oldu. Bu başarının artarak devamını bekliyoruz. Daha sonra buradaki açılış törenlerini yapmaya geleceğiz. Bu gelişimizde burada çok daha geniş kapsamlı kalacağız. Ama hanım bana sürpriz yaptırırsa Ramazan içinde de gelebilirizö.

Erdoğan, çok keyifli bir akşam geçirdiniz. Olimpiyatları nasıl değerlendiriyorsunuz'ö sorusunu yanıtlarken de, çok güzel bir açılış töreni oldu. İyi ve başarılı bir organizasyondu. Gerçekten başkan da çıtayı çok yükseltti bu organizasyonla. Bundan sonra bu etkinlikleri alacak olanların çok düşünmesi lazım. Bizim için tabi onur vericiydi. Artık Türkiye olimpiyatları da yapacaktır. Bunu göstermiş oldu. Ben de önümüzdeki günlerde 2020 olimpiyatları ile alakalı bir açıklama yapacağım. İstanbul'da ciddi bir açıklamamız olacakö ifadesini kullandı.

Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan'la birlikte geceyi geçireceği Merkez Mahallesi'ndeki evine çıktı. Bu arada Başbakan Erdoğan'la Rize'ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan'ı evine uğurladıktan sonra Güneysu ilçe merkezindeki çay ocaklarından birinin önündeki iskemlelere oturarak il protokolü ile birlikte fırından çıkan sıcak ekmek yedi ve çay içti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset