Babacan'ı mutfaktan kaçırdılar!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD Ticaret Odası ve TOBB tarafından düzenlenen "ABD-Türkiye Yatırım Haftası" etkinlikleri kapsamında bu ülkedeki yatırımcılara Türkiye ile ilgili önemli mesajlar verdi.ERMENİ GRUP PROTESTO ETTİAncak Erm

Babacan'ı mutfaktan kaçırdılar!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD Ticaret Odası ve TOBB tarafından düzenlenen "ABD-Türkiye Yatırım Haftası" etkinlikleri kapsamında bu ülkedeki yatırımcılara Türkiye ile ilgili önemli mesajlar verdi.

ERMENİ GRUP PROTESTO ETTİ

Ancak Ermeni grupların protestoları ve ABD polisinin önlemi nedeniyle Los Angeles'teki temaslar sırasında ilginç bazı anlar da yaşandı. Babacan başkanlığındaki Türk heyeti, Los Angeles İntercontinental Otel'de World Affairs Council'in yemeğine katıldı. Babacan'ın bir konuşma yaptığı yemek sırasında, otelin giriş kapısında bir grup Ermeni, protesto gösterisinde bulundu.

OTELİN MUTFAĞINDAN ÇIKARDILAR

Polisin uyarısına rağmen grubun dağılmaması üzerine, Türk heyeti, otelin mutfağından çıkarılarak, araçlarla San Francisco'ya gitmek üzere havaalanına götürüldü.

BÜYÜYEN SEKTÖRLERİ ANLATTI

Babacan, Los Angeles'te Türkiye Yatırım Haftası kapsamında UCLA Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde verdiği "Türkiye'nin Temel Büyüme Sektörleri" konferansında konuştu. Babacan, Türkiye ekonomisinde son 10 yılda önemli politikalar geliştirildiğini söyledi. Babacan, Avrupa, ABD ve Japonya gibi ülkelere göre Türkiye'nin krizden etkilenmediğini aktardı. Babacan, "2009 krizinden hiçbir Türk bankası etkilenmedi. Yeterince güçlendirilmiş ve önlemler alınmıştı. Kriz sürpriz olmadı. Krizden önce aldığımız önlemlerin önemi kadar kriz süresince aldığımız önlemler de önemliydi" dedi. Türkiye'nin büyüme hedefleri için potansiyelinin hazır olduğunu aktaran Babacan, "Büyüme finansal çevresel ve sosyal olarak ölçülmesi gerekiyor. İstikrarlı bir büyüme yoksulluğu azaltıyor mu eğitimi iyileştirmiyor mu buna bakılması gerekiyor. Sağlık sistemini kaliteleştirmeli mi buna bakılması gerekiyor. Eğer değilse büyüme bu dünyanın yeni neslinden çalmadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset