Aysel Tuğluk'tan bayrak gafı

Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un dili sürçünce ''Bayrakla da bir sorunumuz var'' dedi fakat hemen ardından ''Yok'' diyerek düzeltti.DTK Genel Başkanı Ahmet Türk'le birlikte Kars'ta Mavisaray Düğün Salonunda partililere hi

Aysel Tuğluk'tan bayrak gafı

Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un dili sürçünce ''Bayrakla da bir sorunumuz var'' dedi fakat hemen ardından ''Yok'' diyerek düzeltti.

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk'le birlikte Kars'ta Mavisaray Düğün Salonunda partililere hitap eden Aysel Tuğluk, özerklik projesi hakkında bilgi verdi. Kürt halkının Türkiye Cumhuriyeti devletiyle nasıl bir hukuk oluşturmak istediğini bu projede anlattıklarını kaydeden Aysel Tuğluk, barışı gerçekleştirmek için bu ilişkiyi yeniden düzenlemek zorunda olduklarını savundu.

''ÖZERKLİK DEYİNCE KIYAMET KOPUYOR''

Demokratik özerliğin bu ilişkinin demokratik çözüme bağlanmasını sağlayacağını iddia eden Tuğluk, "Ama demokratik özerklik dediğimizde kıyamet koparılıyor. Hemen 'bu ülkeyi bölüyorlar' diyorlar. Hayır, bizim bu ülkeyi bölmek gibi bir amaç ve siyasetimiz yoktur. Bizim siyasetimiz birlikte yaşamak adına kurulur. Çünkü bunun en gerçekçi yol olduğunu biliyoruz. İki halkın demokratik özgür birlikteliğinin güçlü bir Türkiye yaratacağını biliyoruz ve haklarımızın yararına bir çözüm olduğu için birlikte yaşamak istiyoruz. Çok hassas bir noktaya getirilen bu devletin tekliğiyle de ilgili bir sorunumuz yok. Bir devlet arayışımız da yok. Bu ülkenin sınırlarıyla da bir sorunumuz yok. Bayrakla da bir sorunumuz var" diye konuştu.

Hemen ardından Aysel Tuğluk, dilinin sürçmesine gülümseyerek "Yok. Çok özür dilerim" diyerek düzeltme yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler