Aydın: Hukuk devletinin temelleri dinamitlenmiştir!

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın “17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine ilişkin” açıklamalarda bulundu.RÜŞVET VE YOLSUZLUĞA TAKİPSİZLİK, HUKUK DEVLETİNİN TEMELLERİNİ DİNAMİTLEMİŞTİR"17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlu

Aydın: Hukuk devletinin temelleri dinamitlenmiştir!

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın “17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine ilişkin” açıklamalarda bulundu.

RÜŞVET VE YOLSUZLUĞA TAKİPSİZLİK, HUKUK DEVLETİNİN TEMELLERİNİ DİNAMİTLEMİŞTİR

"17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmasına verilen takipsizlik kararı, kamu vicdanında kabul görmemiş, adalete olan güven sarsılmış, hukuk devletinin temellerini dinamitlenmiştir" diyen Koray Aydın sözlerini şöyle sürdürdü;


"Esas görevi Türk milleti adına kamunun hakkını ve hukukunu savunmak ve en küçük bir şüpheyi dahi değerlendirmek olanların, rüşvete “hediye” demesi, yolsuzluğu tamamen görmezden gelmesi ve nihayet MASAK raporuyla sabit karaparayı “aklamaya” soyunması hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Rüşvete ve yolsuzluğa takipsizlik kararı, hukukun ve adaletin kalbine saplanmış bir hançerdir. Karar, ekmeğini yedikleri Türk milletinin hakkına, hukukuna ve emanetine ihanet edenleri ödüllendirmiş, adalete olan inancı yerle bir etmiştir.

ADALETİN TERAZİSİNİ BOZMAK, ATEŞLE OYNAMAKTIR; AYARINI BOZDUĞUNUZ KANTAR, GÜN GELİR SİZİ DE TARTAR

Türk milletinin ve dünyanın gözünün içine baka baka; içi para dolu ayakkabı kutuları, evlerdeki sıra sıra para kasaları, milyon dolarlık rüşvetler, milyar dolarlık karaparalar delil olarak sayılmayıp görmezden gelinmiş, rüşvet ve yolsuzluğun örtbas edilmesi için AKP hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır.

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmasına takipsizlik kararı,  Anayasayı ve yasaları hiçe sayarcasına yargıya müdahale eden AKP iktidarının uygulamalarının doğal bir sonucudur. Adaletin terazini bozmak, yargının ayarlarıyla oynamak ateşle oynamaktır. Çünkü ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar.

Şimdi sıra fezlekelerin ve TBMM’deki soruşturmanın aklanıp/paklanmasına ve buharlaşmasına gelmiştir. AKP, 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmasının ana dosyasında olduğu gibi, haklarındaki iddialar nedeniyle görevlerinden istifa eden Bakanların fezlekelerini de örtbas etmede de çok başarılı olmuş, kurulan soruşturma komisyonu toplanıp çalış(a)madan süresi dolmuştur.

Soruşturma komisyonunun çalışmaları için alınan ek sürede takipsizlik kararına paralel bir karar alınacağı artık ayan beyan ortaya çıkmıştır. AKP yönetimi başta hakkında fezleke olan Bakanları olmak üzere, töhmet altında bulunanlara aklanma imkanı vermemekle, onlara da büyük kötülük etmiştir.

AKP AKLANMAYI DEĞİL, RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA ANILMAYI SEÇMİŞTİR

AKP iktidarı 17-25 Aralık soruşturmalarında aklanmayı değil, rüşvet ve yolsuzluklarla anılmayı seçmiştir. AKP iktidarı, suç ve suçluyla mücadeleyi değil, yolsuzluğu ve rüşveti ortaya çıkaranlarla mücadele etmeyi seçmiştir. AKP iktidarı, yetim hakkı yiyenlere kol kanat germeyi, hazineyi yağmalayanları himaye etmeyi ve ülkenin kanını emenleri baştacı etmeyi seçmiştir.

Nihayet AKP iktidarı “rüşvete ve yolsuzluğa bulaşan kim varsa gitsin yargıda hesabını versin” deme cesaretini gösterememiş, pisliği örtbas etmeyi seçmiştir. AKP iktidarına sesleniyoruz: Pisliği örtbas edebilirsiniz ancak,  kokusunu yok edemezsiniz. Ateşi gizleyebilirsiniz ama dumanını saklayamazsınız. Beşeri adalet er ya da geç tecelli edecek, en önemlisi zerre miktar yetim hakkı yiyenler ilahi takip ve adaletten asla kaçamayacaklardır.

MHP, TÜRK MİLLETİYLE EL ELE VERECEK VE MUTLAKA HESAP SORACAKTIR

AKP’nin Yeni Türkiye’sinde 2002’de vaat ettikleri Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak bir yana; rüşvetçiler,  yağmacılar, karaparacılar ve yolsuzluk lobisi dokunulmazlık kapsamına alınmıştır. AKP’nin Yeni Türkiye’sinde polislerin eli kolu bağlanmış, hırsızlar, uğursuzlar ve rüşvetçiler ise elini kolunu sallaya gezer olmuştur. AKP’nin Yeni Türkiye’sinde hukukun üstünlüğü değil, zorbalıkta üstünlerin hukuku egemen olmuştur.

AKP’ye çeşitli gerekçelerle samimiyetle oy veren vatandaşlarımız, yeni bir değerlendirme yapmalı; pisliğin örtbas edilmesine, rüşvete, yağmaya ve talana vize verilmemesine seyirci kalmamalı, bu vebale ortak olmamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletiyle el ele vererek; yetim hakkı yiyenlerden, ülkenin kaynaklarını sülük gibi emenlerden, rüşveti ve yolsuzluğu görmezden gelenlerden, kendilerinin ve yandaşlarının her türlü pisliğini örtbas edenlerden ve nihayet ekmeğini yedikleri bu ülkeye ihanet edenlerden, mutlaka hesap soracaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler