Aydın Bıyıklıoğlu: İşsizlere İŞKUR desteği

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, İŞKUR destekli projeyle gençlerin iş sorununun çözülebileceğini ifade etti.Haber61.net'i ziyaret eden Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti’nin gençlere büyük önem verdiğinin altını çizdi.Prof. Dr

Aydın Bıyıklıoğlu: İşsizlere İŞKUR desteği

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, İŞKUR destekli projeyle gençlerin iş sorununun çözülebileceğini ifade etti.

Haber61.net'i ziyaret eden Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti’nin gençlere büyük önem verdiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, “Gençlerimiz sorunlarını her zaman bizimle paylaşır. Bizde onların sorunlarını çözmek için elimizden geleni yaparız. Gençlerin yeri her zaman ayrıdır” dedi.

Gençlerin işsizlik sıkıntılarıyla da yakından ilgilenen Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, İŞKUR destekli kurslarla gençlerin meslek sahibi olacağını söyledi. Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, “AK Parti hükümeti gençlerimize çok önem veriyor.

Şu anda gençlerimizin en büyük sıkıntıların başında işsizlik geliyor. İşsizliğin başlıca sebeplerinin arasında da mesleksizlik bulunuyor. gençlerimizi İŞKUR destekli kurslarımıza yönlendirerek önce meslek sahibi yapacağız. Sonra da mesleklerine uygun alanlarda istihdam edeceğiz” diye konuştu.

Gençlerin, 6 ay boyunca İŞKUR destekli kurslarda işletmelerde staj yapacaklarını kaydeden Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda İŞKUR’un projesi kapsamında gençlerimiz işletmelerde 6 ay boyunca staj görecek. Bu 6 ay boyunca asgari ücret üzerinden maaşını alacak ve sigortası yatırılacak.

Bunları hükümetimiz İŞKUR’la birlikte karşılayacak. 6 ayın sonunda ise, kaifiye eleman yetiştiği için gençlerimiz o işletmede daha yüksek maaşla çalışmaya devam edecek. Bu kurslara başvurarak önce meslek edinin, sonra istihdam edileceksiniz.”

Gençleri yeni eğitim, öğretim sistemiyle ilgili de bilgilendiren Pof. Dr. Bıyıklıoğlu, “Bugün üniversite kapısında 950 bin lise mezunu var. Nasıl çözüm bulacaksınız? İmam hatip okullarının önünü keseceğim diye meslek okullarını dar bir koridora soktular. Hiç kimse çocuğunu bir meslek lisesini bitirdiği zaman çalışsın istemez. Ama çocuğu kabiliyetliyse, çalışır gayret ederse mühendis, doktor, avukat olsun.

Bunlar olsun ama hiç değilse meslek okulunu bitirdiği zaman bir mesleği olsun. Fakat amaç imam hatip ruhunu yok etmek olduğu için, bu milletin  tokadı şiddetlidir. AK Parti 200 yıldan beri bu milletin beklediği ümit ettiğidir.

Göreceksiniz AK Parti’yi kimse bu millete hizmet etmekten geri bıraktırmayacak, çünkü milleti temsil ediyor. Devletin milletin nesi varsa insanımızın olacak” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset