Aydın: Anayasa için meydanlara ineceğiz

 MHP genel başkan adayı Koray Aydın, yeni anayasa çalışmasında Türk adının çıkartılmaması için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.  Genel başkan olması durumunda meydanlara ineceklerini belirten Aydın, "Tam bir seferberlik başlatarak bu hain planı boz

Aydın: Anayasa için meydanlara ineceğiz

 

MHP genel başkan adayı Koray Aydın, yeni anayasa çalışmasında Türk adının çıkartılmaması için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi. 
 
Genel başkan olması durumunda meydanlara ineceklerini belirten Aydın, "Tam bir seferberlik başlatarak bu hain planı bozacağız." dedi. 
 
MHP'nin 4 Kasım'da yapılacak kurultay öncesi partisinin teşkilatlarını ziyaret eden Koray Aydın, MHP Çanakkale İl Başkanlığı'nda kapıda bir grup partili tarafından karşılandı. Aydın, daha sonra parti binasına geçerek partililerle görüştü. Aydın, burada partililere adaylık sebebini açıkladı. 
 
Yeni yapılacak Anayasa'da Türk ve Türk milleti isimlerinin çıkartılacağını belirten Aydın, "Önümüzdeki günlerde Türkiye gündemine Anayasa değişikliği gelecek. Yeni anayasa diye takdim edilen bu faaliyetin arkasında esas itibari ile 2 -3 madde üzerinde yoğunlaşmış bir mücadele vardır. Ama bu mücadele toplumun gözünden, uzakta saklanarak bu günlere getirilmiş ve kamuoyu bu konu hakkında fazla fikir ve kanaat sahibi değildir.
 
Esas itibarı ile yeni anayasa dedikleri faaliyet, anayasadaki ‘Türk Milleti' ve ‘Türk' adının çıkartılarak Türk milletinin bir alt kimlik durumuna düşürülmesidir. Gerisi diğer tüm partilerin üç aşağı beş yukarı uzlaştığı konulardır. Bu sinsi planı, bu güne kadar başarı ile uyguladılar. Adeta Türk milletini uyutarak, onun sinir uçları ile oynayarak, bunu Türk milletini dikkatinden kaçırarak, Türk milletine bunu milim milim şırınga ederek, toplumu buna hazırlayarak, ciddi ön hazırlık dönemini geçirdiler.
 
Geçtiğimiz günlerde iktidar partisi AK Parti, uyum komisyonuna kendilerinin bu konudaki tekliflerini verdi. AK Parti'nin komisyona verdiği tekliflerinde, Anayasa'dan Türk milletinin ve Türk'ün adını çıkaran teklif olarak sundu.
 
Yani niyetini belli etti. Şu ana kadar ambalajladığı sakladığı, uyuttuğu ve bugüne kadar taşıdığı gizli planını, uygulama aşaması yaklaşınca ortaya koydu." dedi
 
"TÜRKİYE İSMİNİ DE DEĞİŞTİRİRLER"
Türk isminin anayasadan çıkartılması durumunda sıranın Türkiye ismine geleceğini belirten Aydın, 4 Kasım günü MHP genel başkanı seçilmesi durumunda meydanlara ineceğini açıkladı.
 
Türkiye genelinde tüm teşkilatları ile seferberlik başlatarak meydanlara ineceğini aktaran Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa'da Tük milleti ve Türk ismi çıkarsa sanki ortalık süt limana dönüşecek ve Türkiye'nin başına bela olmuş PKK terörü sanki sahneden çekilecekmiş gibi, safiyane bir ambalaj altında Türk milletinin önüne dayatılan, onun kimliğinin yok edilmesidir. Biz böyle bir duruma müsaade edemeyiz.
 
Biz böyle bir durumda kayıtsız kalamayız. Bana ne diyemeyiz. Bizi ilgilendirmiyor diyemeyiz. Türk milletine karşı yapılan bu sinsi saldırı, hepimizi ilgilendiriyor. Herkesi ilgilendirdiği kadar bizi de ilgilendiriyor. Ama şunu da görelim ve kabul edelim. Bu hain planı uygulayanlar şimdiye kadar başarılı oldular. Bunu da görelim. Şimdi şöyle bir düşünün TBMM Başkanı açıkladı, ocak ayında bunun gündeme getirileceği ve start verileceğini söyledi.
 
Ocak ayında bu Türkiye gündemine geldiğinde, bu işi milleti uyuta uyuta bugüne kadar getiren AK Parti iktidarı, Türk kimliğinin anayasadan tasfiyesine yönelik hareketinde BDP zaten hazır. Gerekirse BDP ile. Bir de şimdi yeni CHP çıktı. Onun dili de aynı tarafa dönüştürüldü. Gerekirse uyuşabilirse yeni CHP ile bu anayasada bu değişikliği yapacak. Çünkü CHP teklifi de benzer özellikler taşıyor.
 
Yani bir sabah kalkacağız Meclis'e yapılan oylamalarla Anayasa'dan Türk'ün ve Türk milletinin adı çıkarılmış, Türk kimliği de bir alt kimliğe dönüştürülmüştür. Yani tarihimizde anayasa yaptığımız günden bu yana egemenliği kullanılan Türk milletinin alt kimlik haline dönüştürülmüş.
 
Yani Türk milletinin tasfiyesi manasına gelir. Bunu yapıp başarırlarsa 3, 5, 10 yıl sonra birileri çıkıp da o zaman bu ülkenin adının da ‘Türkiye' olmasına gerek yok, bu adı da gözden geçirelim derse, çıkıp ne yapacağız? Zaten Özel bunu 80'li yıllarda demedi mi. Şimdi böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bir şeyler yapmamız lazım.
 
Herkes diyor ki ne yapacaksınız? Biz meydanlara ineceğiz. 4 Kasım günü MHP genel başkanlığı bana nasip olursa meydanlara inceğiz. Bütün tepe kadromuz ile beraber.
 
Tüm il ilçe teşkilatımızla beraber. Türkiye'nin her yerinde mitingler yaparak, il ve ilçe örgütlerimiz ile mahallelerde köylerde toplantılar yaparak, tam bir seferberlik haline dönüşerek bu hain planı bozmak kararlılığındayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler