Attığı Tweet'ler ortalığı karıştırdı

 PKK tarafından kaçırıldıktan 2 gün sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına yapılan silahlı saldırının ardından "Ve nihayet bugün Ovacık Savcısı Murat Uzun başından vuruldu (failler ve olay henüz ne

Attığı Tweet'ler ortalığı karıştırdı

 

PKK tarafından kaçırıldıktan 2 gün sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına yapılan silahlı saldırının ardından "Ve nihayet bugün Ovacık Savcısı Murat Uzun başından vuruldu (failler ve olay henüz net değil), durumu ağır olan genç savcıya şifa diliyorum.
 
Hızır yardımcısı olsun; saldırıyı lanetliyorum" şeklindeki tweeti yargı mensularının çoğundan tepki gördü. Bazı yargı mensupları Aygün'ü istifaya çağırdı.
 
Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un PKK'nın üstlendiği suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından büyük üzüntü yaşayan yargı mensupları, bir süre önce PKK tarafından kaçırılan ve serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün twitter üzerinden yazdığı yazılara ateş püskürdü.
 
Aygün'ün "Ve nihayet Ovacık Savcısı Murat Uzun başından vuruldu'' şekline başlayan cümlesine büyük tepki gösteren yargı mensuplarından bazıları Aygün hakkında bildiklerini anlatması için soruturma açılmasını isterken, bazıları da istifaya çağırdı.
 
Kimi yargı mensupları ise kullanılan "Ve niyahet" kelimesinin talihsizliğinden bahsederken, kurulan cümlenin bütünüyle ele alındığında "En sonunda" anlamına geleceğine de dikkat çekerek tepkilerin haksızlık olabileceğini söylediler
 
İşte yargı mensuplarının Aygün'ün yazılarına tepkileri:
 
"Milletvekili sıfatını taşıyan bir kimseden bir mesaj"
Ekrem Karadere - Geyve Hakimi:
Bir milletvekili makamını işgal eden Hüseyin Aygün isimli kimse twitterdan şu mesajı geçiyor "Ve nihayet Ovacık Savcısı Murat Uzun başından vuruldu. (failler ve olaylar net değil) durumu ağır olan genç savcıya şifa diliyorum". Bu kişi hukuk fakultesi mezunu. (kusura bakmayın hukukçu diyemeyeceğim) Hukuk okumuş kişi, kelimelerini kullanırken seçerek kullanmasını bilir. Eğer böyle bir mesaj geçiliyorsa, burada kasıt vardır. Zannedersem mesaj bize değil. Bence bu kişi ile örgüt arasında organik bağ kurulmuştur. Derhal kamuoyu oluşturmalıyız. Bu kişi istifa etmeli. Gerekiyorsa ait olduğu yere gitmeli...
 
"Bu ne biçim cümledir"
Fehmi Özdemir - Malatya Hakimi:
"Bu ne biçim cümledir. Beklenilen bir haber kendisine ulaşmış gibi. Bilinç altındaki düşüncenin dışa vurumu. Lanet olsun.."
 
"Lanet olsun"
Uygur Meydan - Göynük Cumhuriyet Savcısı:
"Eğer aynen bu ifadeyi kullanmışsa LANET OLSUN !!"
 
"Savcı gereğini yapmalı"
Volkan Altun - Ahlat Cumhuriyet Savcısı:
"Soruşturmayı yürüten terörle mücadele savcısı bu mesaj dolayısı ile soruşturmayı genişletmeli ve gereğini yapmalıdır."
 
"Bütününe bakılmalı"
Aydın Başar - Balıkesir Adliyesi Hakimi:
Değerli meslektaşlarım, her şeyin bütününe bakılır. Başı olan, sonu olan bir sözün arasından bir cümleyi çıkarıp onu değerlendirirseniz, aptığınız değerlendirme içinde haksızlıkları barındırır.Yarın biri çıkar o söz öyle değildi der. Bu nedenle o konuşmanın bütününü aşağıda aktarıyorum:
 
"PKK benim gibi barış yanlısı ve yanında çakı dahi taşımayan milletvekilini kaçırdı ve Dersim halkının iradesini kaba bir şekilde yok saydı halk sahiplenince hızla geri adım attı; kaçırılma sadece 2 gün sürdü.
Ve nihayet bugün Ovacık Savcısı Murat Uzun başından vuruldu (failler ve olay henüz net değil);durumu ağır olan genç savcıya şifa diliyorum. Hızır yardımcısı olsun; saldırıyı lanetliyorum."
 
"Nihayet' farklı anlamda kullanılmış"
Aydın Türkmenoğlu - Avukat:
''Buradaki 'nihayet' cümlesi, 'en sonunda bu da oldu' anlamında kullanılan bir cümledir. Yoksa 'oh nihayetinde bu da oldu' anlamında kullanılmamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler