Atalay'dan 'tazminat' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Irak sınırında yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ödenecek tazminat çalışmasına ilişkin, ''Konuyu biraz değerlendirdik ama bir karara ulaşmadık. Biz kendimiz bir çalışma içindeyiz. Başbakanımıza da sunacağı

Atalay'dan 'tazminat' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Irak sınırında yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ödenecek tazminat çalışmasına ilişkin, ''Konuyu biraz değerlendirdik ama bir karara ulaşmadık. Biz kendimiz bir çalışma içindeyiz. Başbakanımıza da sunacağız, sonra onu açıklarız ama çok geciktirmeyeceğiz'' dedi.

Atalay, Başbakanlık Merkez Bina'da KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ü kabul etti. Başbakan Yardımcısı Atalay, dün diplomasi muhabirleriyle Kıbrıs konusunda düzenlenen basın toplantısını hatırlatarak, ''Kuzey Kıbrıs'ta hem müzakere sürecini, hem yürüyen çalışmalarımızı değerlendirdik. Kuzey Kıbrıs konusu, bizim dış politika gündemimizin her zaman merkezindedir'' dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hiç yalnız bırakılmadığını, bırakılmayacağını da söyleyen Atalay, ''Özellikle şu dönemde eğitim alanında, yükseköğretimde çok iyi gelişmeler var. Türkiye'den büyük üniversitelerimiz kampüsler kuruyorlar. Artık orası eğitimde bir marka oluyor. O yöndeki sizin politikanız doğrusu Kuzey Kıbrıs'ın, hatta adanın geleceği ile ilgili çok hayati bir politika. Buradan giden üniversitelere de kolaylık gösteriyorsunuz'' diye konuştu.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Dürüst de ''Sizlerin katkılarınızla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, gençlik ve spor politikalarına yön vermek adına bugünkü ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü olması, her geçen gün güçlenmesi aslında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti'nin de dünya coğrafyasında daha saygın bir yeri olmasına da hizmet ediyor'' dedi.

-''Konuyu değerlendirdik''-

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, ''Uludere'de ölenlerin yakınlarına tazminat ödenmesi noktasında kişiye özel düzenleme yapılacağını söylemiştiniz. Bununla ilgili son durum nedir?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Dün biraz çalıştık. Şırnak Valimiz buradaydı, biliyorsunuz bir ödül töreni için Şırnak Uludere Kaymakamımız da buradaydı. Törenden sonra buraya geldik, ben onların düşüncelerini aldım. Orayla ilgili özellikle vatandaşın çok içinde olan iki yönetici arkadaşımızdır. Vatandaşla diyalogları çok iyi, zaten eşleriyle beraber bütün aileleri ziyaret ettiler, görüştüler. Bu ifade ettiğiniz konuyu da biraz değerlendirdik ama bir karara ulaşmadık. Biz kendimiz bir çalışma içindeyiz. Başbakanımıza da sunacağız, sonra onu açıklarız ama çok geciktirmeyeceğiz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset