Atalay: Yer tespiti devam ediyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, klaşık 7 ay önce PKK tarafından kaçırılan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç’un yerlerinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü söyledi.Soru önergesine verilen yanıtı değerle

Atalay: Yer tespiti devam ediyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, klaşık 7 ay önce PKK tarafından kaçırılan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç’un yerlerinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Soru önergesine verilen yanıtı değerlendiren CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Şehitlere kelle, terör saldırısında ölen vatandaşlarımıza 'adet' diyen, terör saldırısında katırın hesabını sormaktan bahseden anlayış, kaçırılan vatandaşlarımıza 'diğer şahıs' diyerek devam ettiriliyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay verdiği cevapta PKK’ya terör örgütü demekten özenle kaçınıyor. Atalay PKK’ya 'terör' örgütü diyemezken kaçırılan devlet görevlilerinden 'diğer şahıslar' diye söz ediyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yaklaşık 7 ay önce PKK tarafından kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç’un yerlerinin tespitine yönelik olarak, ilgili güvenlik kuruluşlarının yürüttüğü müşterek çalışmaların devam ettiğini söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, soru önergesinde “9 Temmuz 2011’de Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK tarafından kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç ile 12 Ağustos’ta Muş-Kulp Karayolunda kaçırılan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile 7 aylık er Aykut Çelik’in durumu PKK ile görüşmelerde gündeme gelmiş midir? Bu kişilerin sağ ve salim olarak terör örgütünün elinden kurtarılmaları ve ailelerine kavuşturulmaları için bir girişimde bulunulmuş mudur” diye sordu.

-"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"-
Soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Mardin Mekanize Tugay Komutanlığında görevli Er Aykut Çelik ve Muş Valiliğinde görevli stajyer Kaymakam Kenan Erenoğlu’nun Kongra-Gel (PKK) mensupları tarafından 12 Ağustos 2011 günü Diyarbakır/Kulp-Muş/Panak karayolunda (Muş’a 20 km. mesafede) gerçekleştirilen yol kesme eylemi neticesinde kaçırıldığını belirterek, şöyle dedi:

“Kaçırılan şahıslardan Er Aykut Çelik’in bilahare 19 Eylül 2011 günü örgüt mensuplarınca serbest bırakıldığı, Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu’nun ve diğer şahısların yerlerinin tespitine yönelik olarak ilgili güvenlik kuruluşlarının yürüttüğü müşterek çalışmalar devam etmektedir.”

-“PKK’YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEKTEN KAÇINIYOR”-
Soru önergesine verilen yanıtı ANKA’ya değerlendiren CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Şehitlere kelle, terör saldırısında ölen vatandaşlarımıza 'adet' diyen, terör saldırısında katırın hesabını sormaktan bahseden anlayış, kaçırılan vatandaşlarımıza 'diğer şahıs' diyerek devam ettiriliyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay verdiği cevapta PKK’ya terör örgütü demekten özenle kaçınıyor. Atalay PKK’ya 'terör' örgütü diyemezken kaçırılan devlet görevlilerinden 'diğer şahıslar' diye söz ediyor. Öyle görünüyor ki hükümet ve terör örgütü Oslo’da, PKK’nın terör örgütü olmadığı konusunda anlaşmışlar. Ama anlaşılan o ki kaçırılan vatandaşlarımız bu görüşmelerde, pazarlıklarda gündeme bile gelmiyor, ‘diğer şahıslar’ denilerek gözden çıkarılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset