"Askerlik 3 aya inecek"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim beyannamesini açıkladı.Asgari ücreti 870 TL yapacaklarını ve açlık sınırı altındaki her haneye 600 TL 'vatandaşlık maaşı' vereceklerini söyleyen Kurtulmuş, "Zorunlu askerlik 3 aya inecek" dedi. Baş

"Askerlik 3 aya inecek"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

Asgari ücreti 870 TL yapacaklarını ve açlık sınırı altındaki her haneye 600 TL 'vatandaşlık maaşı' vereceklerini söyleyen Kurtulmuş, "Zorunlu askerlik 3 aya inecek" dedi. Başbakan'ın açıkladığı 2023 vizyonuna da değinen Kurtulmuş, "Bir ironi yapalım ve 2023 yılındaymışız gibi düşünelim. Eğer vizyonları tutar da iktidar olurlarsa, hala sivil anayasayı tartışıyor olacağız" dedi.

Balgat'taki Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programa HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte katıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen partililerin doldurduğu salonda sık sık "Başbakan Numan" sloganları atıldı. Programın başında ise bütün partililerin cep telefonlarından kısa mesaj atılarak, partiye destek olmaları istendi. Numan Kurtulmuş'un salona gelmesiyle birlikte sanatçı Latif Ayyıldız, HAS Parti için hazırladığı "Tez Gel" isimli şarkısını söyledi. Kongre

havasında geçen programda küçük çocukların Numan Kurtulmuş'a olan ilgisi dikkat çekti. Kurtulmuş, yanına gelen küçük çocukları kucağına alarak, şarkıyı kısa bir süre onlarla birlikte dinledi. Şarkının ardından ise HAS Parti'nin il il seçimlerde aday gösterdiği milletvekili adayları tanıtıldı. Ankara 1. Bölge 1. sıra adayı akademisyen Çağrı Erhan gösterilirken, Ankara 2. Bölge'de 1. sıra adayının partinin kurmaylarından Hüsamettin Korkutata olduğu açıklandı. İstanbul 1. Bölge 1. sırada Prof. Dr. Mehmet

Bekaroğlu aday gösterilirken, yine İstanbul 2. Bölge'den partinin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş aday oldu. Partinin diğer kurmayları olan eski bakanlardan Teoman Rıza Güneri'nin Konya 1. sıradan, Şeref Malkoç'un ise Trabzon 1. sıradan milletvekili adayı olduğu belirtildi.

Aday tanıtım töreninin ardından Cem Yılmaz'ın "Av Mevsimi" filminde söylediği "Haydi Gidelim" şarkısından uyarlanmış partinin seçim şarkısı kamuoyuna tanıtıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kıran "Haydi Gidelim" şarkısının salonda çalmasıyla birlikte partililer halay çekmeye başladı. Numan Kurtulmuş'un da eşlik ettiği halayda salonda renkli görüntüler oluştu. Halayın ardından Kurtulmuş sahneye gelerek, merakla beklenen seçim beyannamesini açıkladı.

Kısa sürede parti kurduklarını ve yine kısa sürede Türkiye'nin siyasetini belirleyecek bir parti haline geldiklerini belirten Kurtulmuş, Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'nin bütün illerinde teşkilatlandıklarını söyledi. "Hükümet yorulmuş, Başbakan Kurtulmuş" sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, salonda bulunan milletvekili adayı birçok ismin seçimlerden sonra Meclis'te yer alacağını ifade etti. Seçim beyannamesini "Güneş doğuyor, devran dönecek" adıyla duyuracaklarını kaydeden Kurtulmuş,

CHP ve AK Parti arasındaki siyasetin eski bir siyaset olduğunu söyledi. "Eski Türkiye'nin siyaseti vesayetçi bir sistemdir. Halkı egemen gibi gösterir fakat başkaları vesayetçidir" diyen Kurtulmuş, "Şimdi HAS Parti eski siyaseti kaldırıp çöp kutusuna atıyor" dedi. Siyaset sistemini değiştireceklerini de kaydeden Kurtulmuş, "Kimlikler yerine, değerler siyaseti yapacağız" diye konuştu.

Kendilerinin iktidara gelmeleri halinde kutuplaşma ve ayrışma siyaseti yerine "bütünleştirme siyaseti" yapacaklarını dile getiren Numan Kurtulmuş, "Anayasa'yı halk yapacak. Bu Anayasa Türkiye'nin bütün renklerini taşıyacak, ortak bir Anayasa olacak" dedi.

DENETİM MECLİSİ OLUŞTURULACAK

Kendilerinin bir denetim meclisi oluşturacaklarını söyleyen Kurtulmuş, bu denetim meclisinin üyelerinin de partinin içinden değil, halkın içinden seçileceğini ifade etti. Denetim meclisinin siyasi mekanizmayı denetleyeceğini kaydeden Kurtulmuş, ayrıca il meclislerinin de kurulacağını ve bir türlü güçlendirilemeyen yerel yönetimlerin böylece güçlendirileceğini belirtti. Seçilen milletvekillerinin üstünün çizilmesinin de yine halk eliyle yapılacağını dile getiren Kurtulmuş, "Halk isterse seçtiği

milletvekilinin üstünü çizecek" dedi.

Siyasi Partiler Kanunu ile seçim sisteminin de değişeceğini söyleyen Numan Kurtulmuş, "Meclis İç Tüzüğü değiştirilecek ve vatandaşlar da artık kanun teklifi verebilecek. Devlet bakanlıklarının sayısı azaltılacak" diye konuştu.

Zorunlu askerliğin 3 aya ineceğini söyleyen Kurtulmuş, yargıdaki iki başlılığı çözeceklerini, askeri mahkemelerin kaldırılacağını, jandarma teşkilatının yerine ise "kırsal polis" yapılanmasının hayata geçirileceğini dile getirdi.

"EKONOMİK SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

12 Eylül askeri darbesinin neo-liberal ekonomiye geçiş olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "28 Şubat post-modern darbesi ile 2000 ve 2001'deki ekonomik krizlerin siyasi alt yapısı oluşturulmuş, finans sistemi ve ekonomisi çökertilen Türkiye, IMF ve Dünya Bankası programlarına koşulsuz teslim edilmiştir" dedi. 28 Şubat'ın Türkiye'ye büyük zarar verdiğini kaydeden Kurtulmuş, "28 Şubat irtica ile mücadele filan değil. Türkiye'nin ekonomisini dışarısının emrine veren bir operasyondu. Nerde o tefle oynayan

sakallılar, Çevik Bir nerede?" diye sordu. 10 yıldır Türkiye'de uygulanan ekonomik politikaları "Fisher-Derviş-Erdoğan Ekonomisi" olarak niteleyen Kurtulmuş, "Fisher ve Kemal Derviş yerlerine vekaleten Erdoğan'ı bıraktı. Önce Fisher, sonra Derviş gitti. Sıra Erdoğan'a geldi" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin milli gelir sıralamasında 57., beşeri gelişme endeksinde ise 83. sırada yer aldığını belirten Kurtulmuş, "8 yılda 360 milyar dolar dış kaynak, 278 milyar dolar iç kaynak olmak üzere toplam 638 milyar dolar ek kullanılmıştır. Bu kaynaklar nereye gitti?" dedi.

Türkiye'deki tarımsal desteklemeleri iki katına çıkaracaklarını ifade eden Kurtulmuş, asgari ücreti net 870 TL yapacaklarını ve açlık sınırı altındaki her haneye 600 TL vatandaşlık maaşı vereceklerini kaydetti. Numan Kurtulmuş, "Asgari ücret vergiden muaf tutulacak. Toplamda 1 milyon 250 bin kiy bulunan milletvekili adayı biri kamuda istihdam edilecek" diye konuştu.

YENİ DIŞ POLİTİKA

"Dış politikada 'ulusal çıkar' adı altında adalet, vicdan ve insan hakları ile bağdaşmayan dış politikalar, partimizin siyaset felsefesine tamamen aykırıdır, kabul edilemez" diyen Kurtulmuş, kendilerinin iktidara gelmeleri halinde yeni bir dış politika uygulayacaklarını ifade etti. Ülkeyi ilgilendiren dış meseleleri halka soracaklarını söyleyen Kurtulmuş, "Avrupa ülkeleri Türkiye'yi AB'ye alıp almama konusunda kendi halkına soruyor. Peki Başbakan sen niye halkına sormuyorsun? AB ülkeleri kendi vatandaşına soruyor" ifadelerini kullandı.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin proje olmaktan çıkarılıp bir vahşete dönüştürüldüğünü söyleyen Kurtulmuş, nükleer santrallerin kurulmasına da karşı çıktı. "Bedeli ölüm olan nükleer enerji asla kabul edilemez, doğru değildir. İnsanlığı böyle bir kıyamete sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur" diyen Kurtulmuş, taşeronlaşmayı kaldıracaklarını, mevsimlik işçilere sigorta imkanı sağlayacaklarını, öğretmenlerin KPSS sınavını kaldıracaklarını ve Kur'an kurslarındaki yaş sınırını kaldıracaklarını söyledi. Konuşmasının

sonunda ise "Bir ironi yapalım ve 2023 yılındaymışız gibi düşünelim" diyen Numan Kurtulmuş, "Başbakan 2023 vizyonunu açıkladı ya, varsayalım 2023'ü düşünelim. Eğer vizyonları tutar da iktidar olurlarsa, hala sivil anayasayı tartışıyor olacağız. Büyük Ortadoğu Projesi sayesinde bölge ülkelerinin sayısının iki katına çıktığını göreceğiz. Başbakan'ın Uganda Cumhurbaşkanı'na 'one minute' dediğini duyacağız. Belki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özelleştirildiğini göreceğiz. Başörtülü vekil olur mu olmaz mı diye tartışıldığını göreceğiz" diye konuştu.

Kurtulmuş'un konuşmasının sonunda bütün milletvekili adayları sahneye gelerek, Kurtulmuş ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset