Asım Aykan'dan 'K' belgesi uyarısı

     Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, K türü yetki belgesinin yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilere verildiğini, bu bağlamda taşıma şekillerine göre, K1 yetki belgesinin ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, K2 yetki belgesi

Asım Aykan'dan 'K' belgesi uyarısı

     Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, K türü yetki belgesinin yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilere verildiğini, bu bağlamda taşıma şekillerine göre, K1 yetki belgesinin ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, K2 yetki belgesinin ise sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili taşımacılık yapacak ticari ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara verildiğini belirtti.
     Yüklü ağırlıkları 3.5 tona kadar olan taşıtlarda yurtiçi yük taşımacılık yapacaklar için 31 Aralık 2010 tarihine kadar yüzde 93 arasında indirim uygulanacağını ifade eden Aykan, şunları kaydetti:
     ''2010 yıllık bedeli 12 bin 942 lira olan K1 belgesi yüzde 93 indirimli 925 liraya, 6 bin 471 lira olan K2 belgesi yüzde 93 indirimle 462 liraya verilecektir. Bu arada gerçek kişi adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar yönetmenliğin kapsamı dışıdır. Başka bir değişle gerçek kişi adına kayıtlı hususi kamyonetlerle taşıma yapılmıyorsa yetki belgesi alma zorunluluğu yoktur

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset