Artvinli vekilden bomba iddia!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan bomba iddia geldi.Bayraktar “Kafkasör Yaylası Genya ve Cerrattepe arazisinin maden aramaya açılmasına karşı çıkmaması ve susması karşılığında kendisine şirket tarafından 50 trilyon teklif edildiğini söyledi. 98

Artvinli vekilden bomba iddia!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan bomba iddia geldi.Bayraktar “Kafkasör Yaylası Genya ve Cerrattepe arazisinin maden aramaya açılmasına karşı çıkmaması ve susması karşılığında kendisine şirket tarafından 50 trilyon teklif edildiğini söyledi.

 98 trilyona enteresan bir şekilde ihaleyi ele geçiren şirket, CHP Artvin Miletvekili Bayraktutan’ın Meclis’te bu hukuksuz ve Artvin’i yok edecek olan ihaleye şiddetle karşı çıkmış ve ihale şartnamesini TBMM kürsüsünde Enerji ve Tabii kaynaklar bakanında bulunduğu oturumda yırtarak fırlatmıştı.

 Enerji Bakanlığı, cennet araziyi önce Mehmet Cengiz’e verdi. Halk tepki gösterince vazgeçip, maden sahasını Hayrettin Özaltın’a tahsis etti. O da, Cengiz’e kiraladı

İktidar yandaşı işadamlarına rüşvet karşılığı kamu ihaleleri verildiği iddialarının gündeme bomba gibi düştüğü Türkiye’de, Artvin’deki madenlerle ilgili çarpıcı bir olay dikkat çekti. Enerji Bakanlığı hem halkın itirazlarına, hem de yüksek yargı kararına aldırış etmeden Artvin’deki orman alanı yeniden maden şirketlerine açtı. İddiaya göre ihaleye fesat karıştırıldı.

BAKANLIK TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

İhale şartnamesi Mehmet Cengiz’e ait Eti Bakır A.Ş tesisinin özellikleri ve kapasitesine göre “özel olarak” hazırlandı. Bu durumun fark edilmesi ve tepki görmesi üzerine Enerji Bakanlığı taktik değiştirerek ihaleyi Özaltın İnşaat’a verdi. Hayrettin Özaltın da bu maden şirketini arkadaşı ve ortağı Mehmet Cengiz’in şirketine Eti Bakır A.Ş’ye kiraladı. Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması’nda da adları geçen Cengiz ve Özaltın milyarlarca dolar değerinde rant getirecek Artvin Maden ihalesini de böylece kapmış oldu.

 BAKAN YILDIZ İŞ ADAMININ UÇAĞINDA

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cengiz’in maden cevheri ile 10 milyar doların üzerinde rant elde edeceğini öne sürdü. Bayraktutan, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, Mehmet Cengiz’in uçak ve helikopterini kullandığını da iddia etti.

‘SUSMAM İÇİN 50 MİLYON ÖNERDİLER’

Olayı TBMM gündemi ve yargıya taşıyan ancak olumlu sonuç alamayan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan çarpıcı açıklamalar yaptı. Cengiz’in, Hayrettin Özaltın aracılığı ile madeni ele geçirdiğini anlatan Bayraktutan, kendisinin bu olayın peşini bırakması için rüşvet teklif edildiğini söyledi. Bayraktutan şöyle konuştu: “Hayrettin Özaltın yanında eski bir milletvekili ile beraber TBMM’de bana ziyarete geldi. Arkasından Mehmet Cengiz’in kardeşi Ekrem Cengiz geldi. Bu işin peşini bırakmamı istediler. Sadece susmam karşılığında bana 50 milyon TL rüşvet teklif ettiler. Gülüp, geçtim. Vazgeçmediler. Daha sonra araya siyaset ve iş dünyasından insanları da soktular. Mesut Yılmaz da vazgeçmemi istedi, kararlılığımı görünce tebrik etti.” Mehmet Cengiz’in her yerde etkinliği olduğunu öne süren Bayraktutan, “Bu kişinin arkasında devletin tepesinden büyük ağabey (Başbakan) olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler