"Artık Tanklar Toplar Yürümüyor"

 Başbakan Erdoğan, 81 il ve KKTC'den gelen gençlerle Ankara'da buluştu.Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim milli iradenin şekillendiği tarihlerdir. Gençler olarak milli irade tasavvurunu anlamanız şarttır. Bizle

"Artık Tanklar Toplar Yürümüyor"

 

Başbakan Erdoğan, 81 il ve KKTC'den gelen gençlerle Ankara'da buluştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim milli iradenin şekillendiği tarihlerdir. Gençler olarak milli irade tasavvurunu anlamanız şarttır. Bizler gençliğimizi çok zor dönemlerde yaşadık. Demokrasinin ağır, aksak işlediği, gençlerin kamplara ayrılıp birbirine silah doğrulttukları dönemleri yaşadık. İyi bir miras devralmadık.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline getirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getireceğiz. Yarın bu koltuklarda sizler oturacaksınız, ülkenin kaderine sizler yön vereceksiniz. Seçilme yaşını 25'e indirdik.

Gençler milli irade zafiyet kabul etmez. Demokrasi ihmali asla kaldırmaz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Başlattığımız reformlara sahip çıkılmazsa bütün kazanımlar uçup gider. Geriye bir adım atmaya tahammülümüz yok. Emanet alacağınız milli iradeyi durdurmadan daha ileri taşımak zorundasınız. Milli iradenin hasımlarına fırsat vermeyecek bir samimiyet, dikkat ve hassasiyet içinde olmalısınız. Bizlerden devraldığınız emaneti sizler çok daha yüksek burçlara taşıyacaksınız. Türkiye'nin en büyük zenginliği sizlersiniz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutluyorum.

Artık tanklar yürümüyor, artık toplar yürümüyor, artık belediyenin araçları, gereçleri yürümüyor. Artık bir şenlik var, ortada gençlik var, sportif etkinlikler var. Bunu yapıyoruz. Bunu neye çevirdik. Şimdi gerçek bayrama çevirdik. Bayram böyle olur. Öbürü demir perde ülkelerine ait kutlamalardı. İşte bunu da başarmanın şu anda coşkusuyla sizlerle bir aradayız. 19 Mayıs bu noktada gerçekten yeni bir değişimin, bir dönüşümün bu yıl uygulaması oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset