Arınç'tanj 1 mayıs açıklaması

Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtlarken 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin "Taksim'de günboyu sürecek bir eyleme kesinlikle izin verilmeyecektir ve yasa dışı bir eylem olduğu için bunu yapanlar hakkında işlem yapılacaktır" dedi.Arınç, AK Parti Diyarbakır M

Arınç'tanj 1 mayıs açıklaması

Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtlarken 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin "Taksim'de günboyu sürecek bir eyleme kesinlikle izin verilmeyecektir ve yasa dışı bir eylem olduğu için bunu yapanlar hakkında işlem yapılacaktır" dedi.

Arınç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç hakkında gündeme getirdiği iddialarla ilgili olarak ise "Maalesef bir milletvekili arkadaşımız yıllar öncesine dayanan yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Elinde bazı deliller varsa niçin bugünü beklemiştir açıklamalıdır. "Yolsuzluk iddialarından kurtulmak için başını örttü" demek çirkin bir yakıştırma olur" diye konuştu.

İşte Arınç'ın konuşmasından önemli satır başları;

DAR BÖLGE TARTIŞMASI

Bakanlar Kurulu gündeminde yoktu. Daraltılmış bölge mi, dar bölge mi olmalı konusunda çalışmalar yapılıyor.

Bildiğiniz gibi Demokratikleşme Paketi’ni açıklarken Sayın Başbakan muhalefetle birlikte bir öneri getirmişti. AİHM de yüzde 10’luk baraj bütün siyasi partiler için olduğundan hak ihlali olmadığını söylemişti. Üç seçeneğin olduğunu söylemişti sayın Başbakan. Bunlardan biri şu anki sistem. Diğeri daraltılmış sistem. Bir de bazı ülkelerde dar bölge sistemi vardır. Yani milletvekili sayısı kadar seçim bölgesi. Ne gariptir ki baraj üzerinde konuşanlar bu sistemler üzerinde hiç söz etmediler. Şu anda teşkilatımızda bu sistemlerden ikisi, daraltılmış bölge ve dar bölge, üzerinde çalışma yapılıyor. Bu çalışma bittiğinde karar verilecektir. Bugünkü seçim sistemi değişecekse bunun mutlaka haziran ayına kadar kanunlaşması gerekir. Çünkü Anayasa değişikliğin yapılacak seçimden bir yıl önce kanunlaşması gerektiğini belirtiyor. Önümüzde düzenlemenin yapılması için bir aylık süre var.

1 MAYIS TARTIŞMASI

Sendikalar 1 Mayıs’ta Taksim’de gösteri yapmak istiyor sözü yanlış. Türk-İş Kadıköy’ü kabul etti. Bu konuda kanunlar geçerlidir. Taksim’in mitingler ve gösteriler için ayrılan bir  alan olmadığı çok açıktır. DİSK’e başvuruları da olmadığı halde bu konuda bilgi verilmiştir. Ama onlar tartışmayı şiddetlendirmek gibi bir ısrarın içindeler. Taksim’de yayalaştırma projesi devam etmektedir. Hükümetimiz yıllar sonra 1 Mayıs’ı bayram olarak kabul eden ilk hükümettir. Sendikaları temsilen küçük bir grubun basın açıklamasına sanıyorum valilik izin verecektir. Günboyu sürecek bir eyleme kesinlikle izin verilmeyecektir ve yasa dışı bir eylem olduğu için bunu yapanlar hakkında işlem yapılacaktır.

YSK'NIN YALOVA KARARI

Seçimlerin iptali çok tabii bir şey. Başka ilçelerde de söz konusu. Ak Parti bu seçimlere hazırlanacak ve kazanmak için mücadele edecektir.

REKTÖR SARAÇ TARTIŞMASI

Dicle Üniversitesi Rektörü ile ilgili konu şüphesiz Bakanlar Kurulu gündemimizde değil. Ama özel olarak görüşlerimi ifade etmek isterim. Ben birkaç defa bu üniversitedeki etkinliklere katıldım. Kendisi iyi bir bilim kadınıdır, yüksek oylarla da rektörlüğe seçildi. Diyarbakır’ın evladı. Bildiğimiz kadarıyla çok mazbut, çok dindar ve çevresinde sevilen bir insan.

"BÖYLE BİR SUÇLAMADA BULUNMAK ÇOK YANLIŞ OLDU"

Kamuda başörtüsü serbest bırakıldıktan sonra bir rektörün de bu şekilde görevine devam etmesi beni çok sevindirdi. Bu bence takdir edilecek bir davranış. Bu hanımefendi bizim bildiğimiz ve herkesin de tasdik ettiği gibi dindar bir hanımefendi ve görevlerini de başarıyla yerine getiriyor. Bu hanımefendi için böyle bir suçlamada bulunmak çok yanlış oldu.

"ÇİRKİN BİR YAKIŞTIRMA OLUR"

Maalesef bir milletvekili arkadaşımız yıllar öncesine dayanan yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Elinde bazı deliller varsa niçin bugünü beklemiştir açıklamalıdır. "Yolsuzluk iddialarından kurtulmak için başını örttü" demek çirkin bir yakıştırma olur. Ben hanımefendinin böyle bir şey düşündüğünü zannetmiyorum.

"İDDİALAR GERÇEKSE NEDEN BU ZAMANA KADAR İLGİLİ MAKAMLARA VERİLMEDİ?"

Yolsuzluk iddiaları varsa bu gerçekse neden bu zamana kadar ilgili makamlara verilmedi? Onun zamanlamasını rektör hanımın başını örtmesine paralel götürmenin şık olmadığı kanaatindeyim. Yine bu milletvekili arkadaşımız rektör hanımı paralelci olmakla suçluyor. Üniversitelerimizde geçmişte bu grupla faaliyette bulunmuş, onların düşüncelerini paylaşmış insanlar olabilir. Ama ne yapmışlardır? Suça karıştığına dair elinizde belge bilgi var mı?

Bir değdi değmedi diye sağa sola selam veren herkesi suçlayacak değiliz. Adaletli olmak zorundayız. Önemli olan birine sempati duymak değil görevini kötüye kullanıp kullanmamasıdır. Ama o tutmadı bir de böyle deneyelim şeklindeki ithamları benim vicdanım kabul etmez. Ben sayın rektörün bu suçlamalar karşısındaki vakur duruşuna katılıyorum ve bu iddiaların süratle yargı tarafından incelenmesini istiyorum.

"O İDDİALAR TAHAMMÜL EDİLEMEZ"

1 Mayıs gösterileri sırasında bir takım polislerin görevlerini yerine getirmeyeceği, amirlerinin, hükümetin emirlerini yerine getirmeyeceği yönündeki iddialar tahammül edilemez. Ben hukuka, kanunlara riayeti namus bilen polisimizi bilirim. Siz öyle bir şey söylüyorsunuz ki bu bize 80 öncesini hatırlatıyor. Buna asla müsaade etmeyiz. Kesinlikle böyle bir şey yok ve buna müsaade etmeyiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler