Arınç'tan flaş açıklamalar!

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:Avrupa Birliği süreci masaya yatırıldı, çok önemli kararlar alındığını söyleyebilirim. 3 aşamalı eylem planında yeni argümanların ne olacağı ele alındı.Bugünden itibaren 2014 yılı sonuna kadar bir eylem planı, 2015

Arınç'tan flaş  açıklamalar!

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

Avrupa Birliği süreci masaya yatırıldı, çok önemli kararlar alındığını söyleyebilirim. 3 aşamalı eylem planında yeni argümanların ne olacağı ele alındı.

Bugünden itibaren 2014 yılı sonuna kadar bir eylem planı, 2015 başından Haziran ayına kadar 2. eylem planı, 2015 seçimlerinin ardından 2019'a kadar da üçüncü bir eylem planı hazırlığı üzerinde duruyoruz.

Bizim eylem planımız üzerinde müzakere sürecini siyasal stratejiyi ve algı sürecini dikkate aldığımızı söyleyebilirim.

Hazırladığımız eylem planından bu konuya pozitif baktığımızı göreceksiniz. Bugünün bence en flaş konusu Türkiye'nin AB konusundaki pozitif yaklaşımının üyeler için de kabul edilir bir noktaya gelebilmesidir.

AB Bakanı Volkan Bozkır, yurt dışında bir çalışma yapmak üzere ayrıldılar.

Epeyce dikkat çeken bir çalışma oldu. Türkiye ile AB arasında ilişkin soğuma yaşandığı, Türkiye kamuoyunun desteğinin giderek azalması herkes tarafından yazılıyor. AB hedefinden vazgeçmediğimizi dikkate alarak bu çalışmayı yaptık. Bu eylem planından bu konuya pozitif olarak baktığımızı göreceksiniz.

ASKERİ KANUN DÜZENLEMESİ

Yeni çağdaş bir askeri kanun düzenlemesi kanusu ele alındı. Yeni askeri ceza kanunun toplantıda konuşuldu.

İŞ GÜVENLİĞİ

İş güvenliği eylem planının ön görüşmesi yapıldı. Sayın Başbakanımız iş kazalarının önlenmesi ile ilgili düzenlemeler için talimatını vermişti. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanlığımızın ev sahipliğinde faydalı yararlı bir çalışma yapıldı. O çalışma sonrası elde edilen veriler bugün ele alındı. Yararlı faydalı olduğunu gördük. Bunu sonuçlandıracağız. Bütün taraflarla birlikte belki eylem planı tekrar masaya yatırılacak.

Gördük ki kanunları çıkartmak yetmiyor. Kanunları uygulamak gerekiyor. İnsan hayatı tehliye giriyorsa, bunun sorumluların bulunması, eksikliklerin giderilmesi, bir daha yaşanmaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset