Arınç: Yolumuza devam edeceğiz

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İktidarımızın 10. yılına girerken, AK Parti'yi daha güçlü, AK Parti'yi tüm Türkiye'yi kucaklamış bir durumda görüyoruz" dedi.AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Kolları'nın Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda düzenlenen 3

Arınç: Yolumuza devam edeceğiz

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İktidarımızın 10. yılına girerken, AK Parti'yi daha güçlü, AK Parti'yi tüm Türkiye'yi kucaklamış bir durumda görüyoruz" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Kolları'nın Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda düzenlenen 3. Olağan Kongresi'ne katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, bugün bu kongreye iştirak etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kongrenin daha büyük zaferlere ulaşılmasında vesile olmasını dilediğini aktaran Arınç, "Öncelikle gençlik kollarına tebriklerimizi sunmak isterim. Bu salonda heyecanlı gençliğimiz var. İstanbul'un her ilçesinden, her beldesinden bu salonu büyük bir coşkuyla dolduran gençlerimiz var. Trafik o kadar kilitlendi ki gelirken, kongreye geciktiğimi biliyorum. Bu kongrede bu heyecanı bize yaşatan il gençlik kollarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"Gençlerimizle varız, var olacağız"-

Gençlere çok güvendiklerini, AK Parti'nin kazandığı başarılarda gençlerin çok büyük pay sahibi olduğunu aktaran Arınç, şunları söyledi:

"Gençlerimizle varız, var olacağız. Buna yürekten inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimiz her zaman heyecanlıdır, gençlerimiz her zaman samimidir, gençlerimiz idealisttir. Bu partinin kurulduğu günden bu yana attığı her adımda, kazandığı her başarıda siz genç kardeşlerimizin payı olduğuna yürekten inanıyorum. Biz gençlerimize güveniyor ve değer veriyoruz."

-"Kongreler bir şölendir"-

Kongrede üniversite öğrencilerinin de bulunduğunu ifade eden Arınç, "Bu kongreler bir heyecandır, bir şölendir. 3 yıldan 3 yıla yapılırken, aldığımız mesafeyi gösteren, hedeflerimizi vizyonumuzu ortaya koyan bir gövde gösterileridir" dedi.

AK Parti'nin kongrelerini yapmaya devam ettiğini kaydeden Arınç, şunları söyledi:

"Kongrelerimizi yaparak önümüzdeki dönem için daha büyük bir enerjiyle, daha büyük bir heyecanla yolumuza devam edeceğiz. İktidarımızın 10. yılına girerken, AK Partiyi daha güçlü, AK Parti'yi tüm Türkiye'yi kucaklamış bir durumda görüyoruz. Bizler bu partinin kuruluşunda sizlerle hizmet etmiş insanlarız. Bugün geldiğimiz noktayı tekrar gözden geçirmekte fayda var. AK Parti 10 yıl içerisinde 3 büyük milletvekili seçimi yaşadı, 2 büyük yerel seçim başarısını gösterdi, 2 büyük referandumdan da başarıyla çıktı."

3 dönem iktidar olduklarını belirten Arınç, şunları ifade etti:

"Çok partili siyasi hayata girdiğimiz yıldan bu yana böylesine büyük bir başarı gösteren, bir emsalimizi göstermek mümkün değil. Demokrat Parti'nin, Adalet Partisi'nin, Anavatan Partisi'nin tek başına iktidara geldiği doğrudur. 3 dönem ve her seferinde oylarını arttırarak iktidara gelen bir siyasi parti örneğini göstermek mümkün değil. Bu büyük başarıda en büyük pay, İstanbul'a aittir. İstanbul bu başarının dinamosu olmuştur, AK Parti'nin en büyük gücü olmuştur. Başarılarımızda en büyük payın İstanbul'a ait olduğunu iftiharla söylemeliyim. Şüphesiz siyasette bulunduğu her kademede, milletimizin gönlünde taht kuran, kalbinde taht kuran sayın Başbakanımızın bu başarılarda en büyük payın sahibi olduğunu hepimiz kabul ediyoruz."

AK Partinin 2002'de aldığı oyun 11 milyona yakın olduğunu, 2007 yılında 16,5 milyona çıktığını, 2011'de de aldıkları oyun 21 milyon 500 bine yakın olduğunu aktaran Arınç, şunları söyledi:

"Her seçimde oyunu 6 milyona yakın artıran AK Parti'den bahsediyoruz. Böyle bir başarının sahibi olmak, hepimizi mutlu ediyor, hepimize gurur veriyor. Gençlerimizin çok büyük bir payı olduğunu söylemiştim. Gençlerimiz için AK Parti çok önemli hizmetler yaptı. En önemlisi de belkide seçilme yaşını 25'e düşürmek oldu. Bizden önce seçmen yaşı 18'e inmişti ama seçilme yaşı 30'u bitirmekle mümkündü. AK Parti'nin gayretiyle seçilme yaşını 25'e indirdik. Bu seçimle sizlerin temsilcileri parlamentoya geldiler ve AK Partimi'ze büyük katkılar sağlamaya başladılar. Unutmayın, şu anda AK Parti'miz içinde 25-30 yaş dilimi içerisinde 3 genç milletvekili kardeşimiz var. 30-35 yaş dilimi içerisinde 16 genç milletvekili arkadaşımız var."

-"İstanbul teşkilatının 1 milyon 600 bin üyesi var"-

Bu genç yaşta 19 milletvekilinin parlamentoya gönderildiğini, bunlarla iftihar edilmesi gerektiğini, bunların gençleri çok güzel temsil ettiğini dile getiren Arınç, "Hepimiz şunu bilmeliyiz ki, AK Parti'nin İstanbul'da kazandığı başarılar, Türkiye'de kazandığı başarıların en güzel örneğidir. Şu anda İstanbul teşkilatının 1 milyon 600 bin üyesi var. Başka partilerin Türkiyede alamadığı oy sayısından daha fazla AK Parti'mizin İstanbul'da üyesi var. Bunun 360 bini genç üyedir. Eminim ki, üye sayısı bundan sonrada süratle artacaktır."

-"Hizmet için kurulmuş bir partiyiz"-

10 yıldan bu tana Türk siyasetinde değerli yeri almış olan AK Parti'nin bugüne kadar Türkiye'de neler başardığını herkesin bir kez daha düşünmesi gerektiğini aktaran Arınç, şunları söyledi:

"AK Parti'yi var eden sebeplerden en başta gelen şudur; biz hizmet için kurulmuş bir partiyiz, biz çıkarları için kurulmuş bir parti değiliz. Biz milletimize hizmet etmeyi, hizmetkar olmayı ilke edinmiş bir siyasi partiyiz.Dış politikada çok güçlü bir yere geldik. İtibarımız fevkalade iyi. Ayrımcılığı ortadan kaldırıyor, milleti kardeşlik hukuku içerisinde kucaklaştırıyor, devlet millet kaynaşmasını sağlıyor. Geçmişte başı öne eğilmiş, kredi bulmak için kapı önünde saatlerce bekleyen vatandaşımız, siyasetçilerimiz bugün hamt olsun Yunanistan'ın, İspanya'nın can çekiştiği bir zamanda büyük ekonomik başarılara imza atıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset