Arınç yeni Cumhurbaşkanını tarif etti

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 2014 Haziran ayında seçilecek olan Cumhurbaşkanını böyle tarif etti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 2014'ün haziran ayında aslan gibi bir cumhurbaşkanı seçileceğini ifade ederek, “Gazeteciler iyi din

Arınç yeni Cumhurbaşkanını tarif etti

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 2014 Haziran ayında seçilecek olan Cumhurbaşkanını böyle tarif etti.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 2014'ün haziran ayında aslan gibi bir cumhurbaşkanı seçileceğini ifade ederek, “Gazeteciler iyi dinleyin. Artık aslan sınıfına kim giriyorsa siz bulursunuz” dedi.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mustafakemalpaşa’ya yapılacak hastanenin temel atma programına katıldı. Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın aynı zamanda tüccar olduğunu söyleyen Arınç, “Müteahhitle baş başa kol kala vermişler, el ense bitirilmesini öne çekmişler. İnşallah 2014’ün Aralık ayı değil, 2014’ün Haziran ayında cumhurbaşkanını seçtiğiniz gün Kemalpaşa Hastanesi'ni açacağız. İki bayram birden yaşayacağız. Bir tarafta aslan gibi cumhurbaşkanı seçilecek; gazeteciler iyi dinleyin, artık aslan sınıfına kim giriyorsa siz bulursunuz. Bir taraftan da Kemalpaşa’da hastanemizi açacağız. Ömrü olan görecektir. Her şey çok güzel mükemmel olacak. Müjdelerin arka arkası kesilmiyor” diye konuştu.
Türkiye'nin yakında terör belasından kurtulacağını söyleyen Arınç, “Yılanın başını ezeceğiz. Sizin duanızla, herkesin fedakarlığıyla çözeceğiz. Huzurlu hayata ulaşacağız” dedi.
 
“BİZ YOLSUZLUK YAPMIYORUZ, HİZMET YAPIYORUZ”
Seneye bugünlerde seçim olacağını belirten Arınç, “Yeni belediye başkanları seçilecek. Bunları elbirliği ile araştıracağız. Bütün çalışmaları başarıyla yapıyoruz. Her şeye önem veriyoruz. Biz iş yapıyoruz, yol yapıyoruz, hizmet ediyoruz. Yolsuzluk yapmıyoruz. Başkaları yolsuzluk yaptılar, silinip gittiler. Yolun bittiği yerde denizin altına giriyoruz. Kıtaları birleştiriyoruz. Allah bereket verdi, verdikçe veriyor. Biz de verdikçe yapıyoruz. Hastane işinden memnun olacakların başında hanım kardeşlerimiz geliyor. Onlar artık gözyaşı dökmeyecek. Hastane emrinizde. Doktorlar emrinizin altında. Hastane yetmezse uçak emrinizde. Nereye ihtiyaçsa oraya götürecek” ifadelerini kullandı.
 
“ESKİDEN HASTANELER ZORLUKLARLA HİZMET VERİYORDU”
Sağlık hizmetlerine değinen Arınç, “Hastanenin 55 yıllık ömrü vardır. Zorlukla hizmet veriyor. Eskiden hastaneler böyleydi. Hastalar yerde yatıyordu. 3 tane hastanın yan yana yattığını bilirim. 10 yıl öncesi hastaneler böyleydi. İçeri giren hasta çıkardı. Doktor sayımız azdı. Herkes ilacını bulamazdı. Sıkıntı vardı. Bağ-Kur'lu, SSK’ya gidemez, SSK’lı devlet hastanesinden içiri giremezdi. Şimdi böyle değil. Hastaneleri tek çatı altında topladık. Yeni cihazlar aldık. Doktorlar yetiştirdik. Sağlığın kıymetini başımıza bir şey geldiğinde biliyoruz. Eskiden sağlık böyle değildi. Davarımızı, ineğimizi satmak zorunda kalıyorduk. Halk içinde en büyük devlet olarak valilik, padişahlık, sultanlık sanılır. Ama böyle değil. Her şey sağlığa bağlı. Sağlığın ve sıhhatin kıymetini çok önceden biliyoruz. Hükümetimiz ilk işe sağlıktan başladı. Bütün imkanları özel hastanelerle birlikte birleştirdik. Halkın hizmetine sunduk. 10 kişiden 7’si 'sağlıktan çok memnunuz' diyor. Eğer böyle olursa 13 dönem daha gider” diye konuştu.
 
“HASTANENİN UZAY HASTANESİ GİBİ MİMARİSİ VAR”
Hastaneyi 35 milyon liralık bütçeyle yaptırdıklarını belirten Arınç, “Türkiye hükümeti bütçesinin 9 milyar olduğunu hatırlıyorum. Büyüdükçe geliştik. 35 trilyon eski hükümetlerin bütçesiydi. Şimdi hastane için bu parayı veriyoruz. Uzay hastane gibi mimarisi var. Ömrümde böyle bir şey görmedim. Arkadan Karacabey geliyor, bakalım o neye benzeyecek. Her şeyiyle mükemmel hastane olacak. 2 yılda bitmek üzere hesaplanmış” ifadelerini kullandı.
 
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Tatkavaklı beldesinde bulunan 100 bin 469 metrekare arsa üzerine 200 yataklı hastanenin temeli, Bülent Arınç tarafından atıldı. 7 bin 772 metrekare oturum alanına sahip olacak hastanenin kapalı alanı 34 bin 468 metrekare olacak. Hastanede 26 adet yoğun bakım yatağı bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset