Arınç, meydan okudu

Bursa'da, partisinin iftar programına konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halkın elbette bir gün kendilerine de güle güle diyeceğini söyleyerek, "Bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin. Başımızın üstünde yeri var. Biz bunu göremediğimiz i

Arınç, meydan okudu

Bursa'da, partisinin iftar programına konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halkın elbette bir gün kendilerine de güle güle diyeceğini söyleyerek, "Bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin. Başımızın üstünde yeri var. Biz bunu göremediğimiz için üzülüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Atıcılar Olimpik Atletizm Sahası'ndaki iftar programına katıldı. 7 bin 500 kişinin katıldığı iftar yemeği, Kur'an-ı kerim tilaveti ile başladı. Binlerce kişiyle birlikte orucunu açtıktan sonra yapılan duanın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, büyük ve güçlü Bursa'nın Ramazan ayını dolu dolu yaşayan illerden biri olduğunu söyledi. Elbette halkın birgün kendilerine de güle güle diyeceğini ifade eden Arınç, "3 ay ortadan kaybolsak hükümet falan kalmasa, sonra ceeh desek, bu 3 ayın içinde Türkiye'nin hali ne olur? Kim hükümet kurar, kim başbakan olur? Bunlar hakikaten ekonomiyi yönetebilir mi? Bunlar bu bütçeden bir ödenek çıkartabilir, bu gelir kaynaklarını yönetebilir mi? Acaba biz bir kaybolsak, bir tane Ali Babacan bulabilirler mi? Başka birisini bulabilirler mi? Tayyip Beyi bulamayacakları kesin de. Üzülüyorum ve endişe ediyorum. Biz elbette bir gün gideceğiz. Elbette halk herhangi bir seçimde bize güle güle diyecek. Demokrasi böyle bir şey. Ama iş muhalefete düşer. Adam gibi parti olacaklar. Adam gibi muhalefet olacaklar projeleri olacak. 'Ben onlardan daha iyisini yapacağım' diyecek ki Millet onlara oy versin. Valla bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin başımızın üstünde yeri var. Biz göremediğimiz için üzülüyoruz. Muhalefetsiz bir demokraside Türkiye'nin yara aldığını düşünüyoruz. 12 sene başbakanlığı aralıksız yapmış, rekor onda. Adnan Menderes'in rekorunu da geçen yıl kırmıştı. Böyle bir Başbakan, "Ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum' derse, bir vefa borcumuz var. 'Sen hakkıyla çalıştın, buraya layıksın, seni oraya seçmek millet olarak benim borcumdur' demeliyiz. İkincisi bu kişi, daha başbakanlığında Türkiye için 2023, 2053, 2071 hedefleri koymuş. Cumhurbaşkanı olunca da bu hedefleri takip edecek. Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, güçlenmesi için hükümetle el ele çalışacak. Belki hükümeti bazı konularda ikaz edecek. Bunun hiçbir zararı yok. Çalışan bir hükümet, çalışan bir Cumhurbaşkanı Türkiye'ye Allah, İnşallah göstersin. Bu Türkiye'yi uçurur diye düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset