Arınç: İşimizi ciddi yapıyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ermenistan Havayolları’na ait uçağın Halep’e giderken Erzurum’a inişe zorlandığını biliyoruz. Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti.’Biz insani yardım amacıyla Halep’e gidiyoruz.’ Uçak indirildi, incelendi. Bu beyanın

Arınç: İşimizi ciddi yapıyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ermenistan Havayolları’na ait uçağın Halep’e giderken Erzurum’a inişe zorlandığını biliyoruz. Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti.

’Biz insani yardım amacıyla Halep’e gidiyoruz.’ Uçak indirildi, incelendi. Bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsade edildi. Demek ki biz bu konuda çok ciddiyiz. Çok iyi takip ediyoruz. İşimizi görevimizi yapıyoruz." dedi.

ERMENİSTAN’dan Suriye’nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen Ermenistan sivil kargo uçağı, indirildiği Erzurum Halimanı’nda aramadan geçirildi. Aramalarda herhangi bir bildirimsiz malzeme ile karşılaşılmadığı taktirde uçağın Halep’e gidişine izin verilecek.

Bugün saat 11.30 sıralarında Ermenistan’dan Suriye’nin Halep kentine insanı yardım malzemesi götüren kargo uçağının pilotu, Türkiye’den geçiş izni istedi. Türkiye ilk aşamada uçuşa izin verdi. Ancak uçakta arama yapılacağını da önceden Ermenistan makamlarına bildirdi ve uçağa kontrollü geçiş izni verildi.

Bunun üzerine Türk hava sahasına giren Ermenistan uçağı, daha önceden yapılan bildirim gereği Erzurum Havalimanı’na indirildi. Ardından VIP binası önüne çekilen kargo uçağında arama yapılmaya başlandı. Güvenlik görevlileri, havalimanın VIP bölümüne giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

Arama sırasında uçağın etrafında itfaiye araçlarının da bekletildiği görüldü. Ayrıca etrafına kamyonlar çekilerek gazetecilerin uçaktan görüntü alması engellendi.

Aramalarda herhangi bir bildirimsiz malzeme ile karşılaşılmadığı taktirde uçağın Halep’e gidişine izin verileceği belirtildi.

Geçen hafta da Moskova- Şam seferini yapan bir Suriye yolcu uçağı sivil olmayan kargo taşıdığı gerekçesiyle Türk F-16’ları tarafından Esenboğa Havalimanı’na indirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler