Arınç, Demirel'e yüklendi

 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Ben 12 Eylül ile hesaplaştım. Meydana indim, başbakan oldum. Cumhurbaşkanı oldum. Hesaplaştım" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Arınç, "Öyle şapkasını alıp kaçan, sonra da 'niye şapkanı aldın gittin?' diyenlere 'n

Arınç, Demirel'e yüklendi

 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Ben 12 Eylül ile hesaplaştım. Meydana indim, başbakan oldum. Cumhurbaşkanı oldum. Hesaplaştım" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Arınç, "Öyle şapkasını alıp kaçan, sonra da 'niye şapkanı aldın gittin?' diyenlere 'ne yapacaktım, şapkamı da mı bırakacaktım' diyor. Adam şapkasını bırakmamakla övünüyor. Sonra diyor ki, bak onlara bile bırakmadım. Şapkayı hiç olmazsa götürdüm. Bizim bırakacak şapkamız yoktu. Bir de bizim niyetimiz de yok. Biz çok şükür milletin emanetine sahip çıktık. Şimdi 12 Eylül'den 'Sen niye müdahil değilsin' diye sormuşlar. 'Millet beni cumhurbaşkanı yaptı, benim hesabım bitti' demiş. Biz niye ayaktayız ve niye birileri artık siyasetten çekilse daha iyi olacak noktasına geldi" diye konuştu.

 

"ANAYASA DEĞİŞTİ HANIM EFENDİ, BAYANLARA POZİTİF AYRIMCILIK VAR"

Arınç, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'ndeki toplantıda ayakta kalan bayanlarla da ilginç bir diyalog yaşadı. Arınç, konuşmasına başlamadan önce ayakta duranlara boş koltukları gösterdi. Arınç, "Anayasa değişti hanım efendi, kadınlara pozitif ayrımcılık var. Erkekler ayakta kalabilir ama kadınların oturmalarını arzu ediyorum" diyerek ön sıralarda ayakta duran bir bayanı kendi yerine oturmaya davet etti. Bayan oturmak istemeyince, "Benim yerime geçmek istemez misiniz? Temelli değil canım" diyerek espri yaptı. Arınç'ın ısrarı üzerine bayan oturunca, "Bak bak görüyor musun bir de inat etti" şeklinde ikinci bir espriyle salonu kahkahaya boğdu.

 

ARINÇ, SALONDA ÇALAN MÜZİĞİ BEĞENMEDİ

"Konuşmadan önce, burada müziklerle toplantıda hepiniz harekete geçirilmek istendiniz. Burada bir eksiklik var" diyen Arınç, AK Parti'nin son seçimlerde kullandığı 'Aynı dağların yeliyiz biz, aynı sazın teliyiz biz' şarkısının çalınması gerektiğini söyledi. Bu müziğin seçimlerde AK Parti'ye en az 5 puan kazandırdığını savunan Arınç, şöyle konuştu: "Bu salonda, 'Aynı dağın yeliyiz biz, aynı sazın teliyiz biz' çalınmalıydı. AK Parti İl Teşkilatı'nın dikkatini çekiyorum. Öyle laga luga müzikle olmaz bu iş. Ben çoğu insan biliyorum ki, çoğu insanın cep telefonunun müziği bile 'aynı dağın yeliyiz biz'. Bu müzik çaldığı zaman aman kapatma diyorum. Biraz daha dinlemek istiyorum. İnsanın bu kadar ruhunu okşayan, bu kadar gönül teline dokunan, insanın bu kadar gözyaşı dökmesine yol açan, bu kadar başarılı bir müzik yapılmamıştır. Emin olun AK Parti'ye oy vermeyen onlarca insandan 'ne kadar başarılı, hepimizi nasıl da güzel kucaklıyor. Keşke bu gerçek olsa' dediklerini biliyorum. Çünkü orada genç var. Orta yaşlı var. Başı örtülü var. Başını açık tutan var. Bütün Anadolu var. Hepsinin birbirini sevdiği ve saygı gösterdiği 75 milyon insanımızı temsil ediyor."

 

Bu arada katılımcılardan birisi cep telefonundan Arınç'ın istediği müziği dinletmeye başladı. Konuşmasını kesen Arınç, "Bu cep telefonundan mı geliyor? Burada hala yok bu müzik. Döşemealtı'nın telefonunda da mı var. Yani kalbim gönlüm o kadar istiyor ki, şurada bunu çalacağız deseler ben 5 dakika dinlemeyi tavsiye ederim. Yok. Notu kırdım" diye konuştu. Partililerden birisi, "Yönetimde var." deyince "Yönetimde olup olmaması önemli değil, önemli olan burada olması" dedi. Arınç, konuşmasını bitirip salondan ayrılırken istediği müzik salonda çalmaya başladı.

 

"BU DÖNEM SONUNDA MECBURİ EMEKLİLİ GÖZÜKÜYOR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1995 yılından bu yana parlamentoda olduğunu, beşinci dönemdir milletvekili seçildiğini hatırlatarak, "Bu dönemin sonunda bize emeklilik görünüyor. Mecburi emeklilik. Bundan da çok mutluyuz" dedi. Geçmişteki seçimlerde aday olmamayı gönlünden geçirdiğini ancak zaruretlerden dolayı 'durmak yok yola devam' dediğini aktaran Arınç, "Mesela en son 2007 seçiminde Meclis başkanlığından ayrılırken 'bu işe bir nokta koymak lazım. Arkası geliyor. Hamdolsun parti de çok güçlü. Artık bize ihtiyaç yok' diye düşünmüştüm. Eğer nisan ayında cumhurbaşkanını seçme imkanı tanısalardı bu kararımı gerçekleştirecektim. Ama Meclis başkanıyım. Cumhurbaşkanını seçtirmediler. Çok engeller çıkardılar. Bu engellerden siyasi olanların hepsinin üstesinden geldik. Ama hokkabazlıklarla baş edemedik. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün gücümle çalışacağıma söz verdim. O yüzden 2007 Temmuz'da seçimi kazandık. Ağustos da 'Gül' gibi cumhurbaşkanını seçtik" diye konuştu.

 

"CHP ZOR BİRİNİ SEÇTİ, ADAM HALA YERİNE ISINAMADI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilk seçimlerde engel çıkarıldığını hatırlatan Bülent Arınç, CHP ve MHP'nin bunu polemik konusu olarak kullandığını aktardı. Tartışmaların önüne geçmek için AK Parti'de başbakan olabilecek 10 isim saydığını dile getiren Arınç, şöyle devam etti: "Ağzıma gelen ilk 10 kişiyi saydım. Bu tartışmaların önü böyle kesildi. Her zaman söylüyorum. 326 milletvekilimiz var bunu içinde 10 tane hükümet çıkar. Her biri bakan seviyesinde. Her birisi çok değerli. Güçlü bir partiyiz. Fikri, gücü, samimiyeti var. Çalışkan, bilgili. 10 isim sayabilirim. Siz 20 tane daha ilave edebilirsiniz. Var mı CHP'de böyle? Şu anda soruyorum. Zar zor birini seçtiniz. Hala adam yerine ısınamadı"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset