Arınç: "Ak Parti'nin işi zor!"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Siyaset beni bırakıyor. 3 dönem yasağımız var. Ben de artık 'Yeter' diyorum" dedi. Arınç bir konuda da AK Parti'nin işinin zor olduğunu söyledi.Arınç, Manisa'da yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda, yerel s

Arınç: "Ak Parti'nin işi zor!"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Siyaset beni bırakıyor. 3 dönem yasağımız var. Ben de artık 'Yeter' diyorum" dedi. Arınç bir konuda da AK Parti'nin işinin zor olduğunu söyledi.

Arınç, Manisa'da yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda, yerel seçimlere yaklaşılırken belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Siyasi geleceğine ilişkin soru üzerine Arınç, "Siyaset beni bırakıyor. 3 dönem yasağımız var. Ben de artık 'Yeter' diyorum" yanıtını verdi.

Siyasetin, belli bir süre yapılabileceğini belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Keşke bunu başka siyasetçiler de yapabilse. Siyasetten emekleyerek gitmek yerine, Allah'ın izniyle en güzel, en başarılı zamanda bırakmakta, ara vermekte fayda var. Tayyip Bey'in bu düşüncesini en çok ben destekliyorum. İhtiyacım olduğunu düşünüyorum. Biraz siyasetin dışında kalayım. Manisa'da görülecek çok yerler var. Manisa'ya da gelirim, Bursa'ya da giderim. Siyasetin dışında da bir dünya var, o dünyada biraz yaşayalım."

"AK Parti Genel Merkezi'nin işi zor"

Arınç, Manisa'da AK Parti'den dört ismin büyükşehir belediye başkan aday adayı olduğunu hatırlatarak, "Aday belirleme sürecinde bir gecikme yok. Adayımızı önümüzdeki 10-15 gün içinde açıklarız" diye konuştu.

Aday adaylarının AK Parti Genel Merkezince değerlendirildiğini hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"İyilerin içinden en uygun ve iyisini seçmeye çalışan bir genel merkez var. Ben bunların içinde yokum. Bu çok büyük bir iş. Heyetin içinde olsam, yapacağım iş en uygun olanı tercih etmekti. En iyi ile en uygun birbirinden farklıdır. Oy toplayabilecek, daha fazla oyla seçilebilecek, siyasette başarılı, halkın kabul edip etmeyeceğine bakacağımız bir insan olacak. Mevcut adaylar var. Açıklanmadıkça her adayın şansı devam ediyor demektir. Diğerlerini hiçe sayarak, şimdiden, 'Şudur, budur' dersem, onlara saygısızlık yapmış olurum. Hepsine eşit mesafede olmam lazım. Bana sorulduğunda kanaatimi bildiririm. Büyük ölçüde büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu diye biliyorum. Bunların içinde Manisa var mıdır bilmem. Bunu açıklayacak olan genel merkezdir."

Aday adaylarını birbirinden üstün tutmasının mümkün olmadığını ancak sorulması halinde görüşlerini ilgili heyete bildireceğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

"10 kişilik heyet, Allah onlara yardım etsin, işleri çok zor. Bir insan seçimde karar verecekse çok zor. Oy atan insanların mesuliyeti çok büyüktür. Oy bizim her şeyimiz. Bunu hatıra gönüle göre değil, belediye başkanı seçerken performansına göre kullanmalıyım. AK Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı kesin olarak belirlendi mi? Hayır. Kimi tahmin ediyorsunuz? Bilirim, söylemem. Bildiklerimi söyledim. Ama 'Şu olsun, bu olsun' deme noktasında değilim."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimde Manisalıların vereceği karara saygı duyacaklarını belirterek, tercih edilmeyen aday adaylarının, AK Parti'nin adayını kucaklaması gerektiğini söyledi.

Önceki yerel seçimlerde desteklediği eski Manisa Belediye Başkanı Başkanı Bülent Kar'ın büyük bir haksızlığa uğradığına dikkati çeken Arınç, "İftira kampanyası başarılı oldu ama temizliğimize leke süremediler. Kar, çok sevdiğim bir insan. Onu küstürenler, bu ayıbı ömür boyu yüzlerinde taşıyacak insanlardır. Bu dünyanın bir de öbür tarafı var, orada perişan olacaklar" dedi.

DERSHANELER

Uygulama ile dershanelerin okula dönüştürüleceğini ifade eden Arınç, "Dershanelerin, etüd merkezleri veya okul haline getirilmesi, akademik lise haline getirilmesi... Bu eğitim sisteminin bir parçası olarak görülüyor" dedi.

Manisa'daki temasları sırasında dershane öğrencileri ile görüşme imkanı bulduklarına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

"Düşüncelerimizi çok önceden ifade ettik. Dershaneleri bugüne kadarki eğitim sistemimizin bir ihtiyacı olarak görüyoruz. Eğitime katkı sağlayan kurumlar olarak görüyoruz ama artık 4+4+4 sistemiyle eğitimde çok iyi bir noktaya geldik, gelmeye de devam ediyoruz. Dershanelerin de daha çok okul ihtiyacımızı karşılayacak okullara dönüştürülmesi proje var. Bunu yaparken dershane sahiplerine, öğrencilerine, öğretmenlerine hiçbir zarar vermeyecek bir formül üzerinde Milli Eğitim Bakanımız çalışıyor. Hiç kimse endişe etmesin, zarar verecek bir hareketimiz olmaz. Bu hükümetten zarar verecek yanlış ve kötü bir işi kimse beklemesin. Yarın bir gelişme olursa Bakanlar Kurulu'ndan sonra söyleyeceğim."

"10 yılda 400 bin öğretmen atadık"

Arınç, atanamayan iş ve meslek danışmanları ile öğretmenlerin danışmanlarını durumuna ilişkin soru üzerine, söz konusu meslek grubunun sıkıntısının kadro ve maaşla ilgili olduğunu bildirdi.

Konunun takip edildiğini vurgulayan Arınç, "Bizde zaten bir insan 'Atanamadım' diye şikayet eder, atanır, kadro ister, kadro sonrası başka bir şey talep eder. Haklarıdır, o açıdan bir şey demiyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız konuyu takip ediyor. Atanamayan öğretmenlerin sayısı giderek azaldı. Bir defada 40 bin öğretmen atıyoruz. Şu anda 810 bin öğretmenimiz var. Bunun 400 küsür bini bizim dönemimizde atandı. Cumhuriyet döneminden bugüne elimizde faal şu anda 810 bin öğretmen var, yarısını 10 senede atamışız. Böyle bir hükümet var mı? Helali hoş olsun, onlar bizim çocuklarımız. Çocuklarımıza eğitim verecekler. 100 bin civarında kaldı. Şubat ayında 10 bin atama yapacağız. Her yıl içinde bunu bütçe imkanlarıyla bitireceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler