"Arapça vacip, Kürtçe caizdir"

Partisinin 1. Olağan Kongresi için memleketi Ardahan'a gelen ve büyük bir coşkuyla karşılanan Topçu, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda partililere hitap etti. Konuşmasında Türkiye'de sık sık gündeme gelen iki dil tartışmalarına değinen Topçu, herkesin anadil

"Arapça vacip, Kürtçe caizdir"

Partisinin 1. Olağan Kongresi için memleketi Ardahan'a gelen ve büyük bir coşkuyla karşılanan Topçu, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda partililere hitap etti. Konuşmasında Türkiye'de sık sık gündeme gelen iki dil tartışmalarına değinen Topçu, herkesin anadilini konuşması gerektiğini, ancak Türkiye'nin resmi dili Türkçe olduğunu ve herkesin buna sımsıkı sarılması gerektiğini belirtti. "Türkçe bizim halatımızdır, herkesin buna sarılması gerekir" diyen Topçu, "Kimsenin anadilini konuşmasında bu ülkede kimse gocunmuyor. Aslına hepimizin hep beraber Arapçayı öğrenmemiz lazım. Vaciptir Arapça. Dinimizin dili. Aslında hep beraber hepimiz Lazca öğrenelim. Çerkezce öğrenelim. Kürtçe öğrenelim. Boşnakça öğrenelim. Gürcüce öğrenelim. Hep beraber hepimiz bu dilleri öğrenelim. Bu da caizdir. İnsan kardeşinin, dünürünün dilini bilmez mi? Ama hep beraber hepimiz Türkçeye sarılalım. O hepimizin halatıdır." dedi.

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILSIN, POLİSLERE KIZ VERELİM

Konuşmasında Ardahan'da polis meslek yüksekokulu açılması gerektiğini belirten Topçu, Eğer polis meslek yüksekokulu açılırsa, buraya gelen polisler bizim kızlarımızı alsa. Onlarla evlense. Aynı şekilde gelen polis de yanında kız kardeşini getirse. O kızla da bizim delikanlılarımız evlense kötü mü olur. Hem böylece kan kana can cana karışmaya vesile olmaz mı? Birliğimiz bütünlüğümüz bu vesileyle pekişmez mi? Hem buraya gelen insanlar buranın kültürünü dokusunu başka yere götürse fena olmaz mı? Ardahan ilerlemez mi?" diye sordu.

Hükümetin terör sorununda başarısız olduğunu savunan Topçu, iktidara geldiklerinde Avrupa Birliği ile olan süreci donduracaklarını, idam cezasını da geri getireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset