Ankara’daki patlamaya ilişkin açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "150'e yakın insanı biz seçim öncesi ve sonrası saldırılarda, katliamlarda kaybettik, sorumlu ortada yok. Etkili bir soruşturma yok. Bizim açımızdan karanlık, derin güçlerin yaptığı bir olay değil" dedi.Demirtaş,

Ankara’daki patlamaya ilişkin açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "150'e yakın insanı biz seçim öncesi ve sonrası saldırılarda, katliamlarda kaybettik, sorumlu ortada yok. Etkili bir soruşturma yok. Bizim açımızdan karanlık, derin güçlerin yaptığı bir olay değil" dedi.

Demirtaş, HDP Genel Merkezi'ne girişinde gazetecilere açıklama yaptı. Demirtaş, bugün Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamayla ilgili olarak, o meydanda bir araya gelen hiçbir arkadaşlarının birbirinden farkı olmadığını söyledi. Demirtaş, "HDP kimliği olup olmadığı bizim açımızdan önemli değil. Bizim elimizdeki rakamlara göre 90'dan fazla kaybettiğimiz arkadaşımız var, 400 civarında hastanelere sevk edilen, edilmeyen yaralı var. Maalesef tablo çok büyük. Katliamın Ankara'nın göbeğinde göz göre göre gerçekleştirildiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Hükümet temsilcilerinin açıklama yaptığını ifade eden Demirtaş, "Eminim ki onlarca televizyon kanalı canlı yayınladılar. Katliamın, saldırıya uğrayan kesimin bir kısmının temsilcisi olarak bu açıklamayı yapıyorum ama yayın yasağı var. AKP terörle arasına net bir mesafe koymadığı müddetçe Türkiye halkları bu katliamları her gün, her saat tekrar yaşama tehdidiyle karşı karşıyadır. Tek bir haysiyetli yönetici yok ki, istifaya çağıralım. Bizim bunlardan hiçbir beklentimiz yok, sorumluların ortaya çıkacağına, ortaya çıkarılacağına dair hiçbir beklentimiz yok. Adana, Mersin il binalarımız bombalandı, Diyarbakır mitingimiz bombalandı, Suruç katliamı yapıldı. Şu dakikaya kadar tek bir sorumlu ortaya çıkarılmış değil. Bir tweet attı diye gece evini basıp o kişiyi bulabiliyorlar, tutuklayabiliyorlar, tek bir cümlesinden dolayı insanları hapse atabiliyorlar. Fakat 150'e yakın insanı biz seçim öncesi ve sonrası saldırılarda, katliamlarda kaybettik, sorumlu ortada yok. Etkili bir soruşturma yok. Bizim açımızdan karanlık, derin güçlerin yaptığı bir olay değil. Hiç değilse bunların parmağı yoksa, haysiyetli tek bir yönetici istifa etmez mi? Bu devletimize, milletimize yapılmış bir saldırı değil, devletimiz tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Hiçbir dünya liderinin cumhurbaşkanı veya başbakanının arayarak, taziye dileklerini iletmesini biz kabul etmiyoruz. Taziye sahibi halkımızdır, ezilenlerdir, bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı değildir. Hangi devlet lideri, ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı arayıp başsağlığı dilerse bizim açımızdan geçersizdir. Bunların hepsinin hesabı sorulacak. Bir çete liderinin çıkıp güven içerisinde devlet olanağı ile miting yaparak, kan akıtacağını ilan etmesi son derece başarılı bir miting olarak gerçekleşebiliyorsa, bizler barış isteyenler olarak barış sesimizi meydanlarda haykıramıyorsak, orada devlete, milletimizin birliğine bir saldırı yoktur. Başsavcılar araştıracaktır, yayın yasağı konmuş, üstünü örtmeye çalışacaklardır" dedi.

Demirtaş, olayların sorumlularının ellerinde kelepçelerle halkın gözü önünde cezaevlerine gireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset