Ankara'da tarihi çağrı yapılacak

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün akşam Katar’dan dönerken uçakta davet ettiği gazetecilere, “tarihi Filistin çağırısını” yapacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Büyük bir etkinlikle Filistin’in tanınması için girişimi başlatacağız” dedi. Davutoğlu’nun uç

Ankara'da tarihi çağrı yapılacak

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün akşam Katar’dan dönerken uçakta davet ettiği gazetecilere, “tarihi Filistin çağırısını” yapacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Büyük bir etkinlikle Filistin’in tanınması için girişimi başlatacağız” dedi.
 
Davutoğlu’nun uçakta yaptığı açıklamaların bazı güncel bölümleri şunlar:
 
AFRİKA’DA DA ARABULUCULUK
Önümüzdeki günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı için Cibuti’ye gideceğim. O bölgeye gitmişken, Eritre, Somali ve Etiyopya’ya da gideceğim. Eritre ile Etiyopya arasında bazı sorunlar, devreye girmemizi istediler. Orada devreye gireceğim. Sudan ile Güney Sudan arasındaki sorunlar için de devreye gireceğiz. Güney Sudan Dışişleri Bakanı 23 Kasım’da Türkiye’ye gelecek. Sudan ve Güney Sudan arasında yaşanan sıkıntının bitmesi için göreceksiniz çok hayırlı bir şey yapacağız
 
VİZE İÇİN YOL HARİTASI BEKLİYORUZ
Şimdi vize için AB’den yol haritası bekliyoruz. 1-2 ay içinde bu yol haritası gelir. Yol haritasını göreceğiz, bakacağız. Öyle AB’nin hemen istediği gibi geri kabul anlaşmasını imzalamak yok. Herşey karşılıklı olacak. Sözse söz, paraf ediyorlarsa paraf ediyoruz. Vize muafiyeti getirdiklerini kabul ettiklerinde de geri kabul anlaşması işini bitiririz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset