Ankara'da kritik görüşme

 “Kürt sorununu Başbakan Erdoğan çözer” sözleriyle BDP ve PKK’dan tepki alan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, cumartesi günü(30.06.2012) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek. Zana 'nın, önceki hafta gündemi belirleyen sözlerine Başbakan

Ankara'da kritik görüşme

 

“Kürt sorununu Başbakan Erdoğan çözer” sözleriyle BDP ve PKK’dan tepki alan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, cumartesi günü(30.06.2012) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek.

 

Zana 'nın, önceki hafta gündemi belirleyen sözlerine Başbakan Erdoğan 'ın da olumlu yaklaşması üzerine randevu talebinde bulunduğu, ancak Dağlıca saldırısı ve Suriye krizi nedeniyle görüşmenin bugüne kadar mümkün olmadığı öğrenildi. Ancak görüşmenin TBMM 'nin tatil edilmesinden önce gerçekleşmesi değerlendirildi ve Zana 'ya cumartesi günü için randevu verildi. Görüşmenin cumartesi günü yapılacak AK Parti Ankara il kongresinin ardından Başbakanlık veya AK Parti Genel Merkezi 'nde gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Erdoğan: Görüşmekten kaçınmam

Başbakan Erdoğan, G-20 Zirvesi için Meksika 'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, Zana 'nın sözlerini “Sayın Zana 'nın yapmış olduğu bu açıklamalar herhalde uzun yılların bir tecrübesinin de ortaya koyduğu neticedir” değerlendirmiş, “Bir milletvekili olarak benimle görüşme talebi gelirse kendisiyle de görüşmekten kaçmam” demişti.

 

Leyla Zana da, önceki hafta Hürriyet 'te yayınlanan röportajında, “Tarihin en güçlü hükümetinin başındaki isim isterse o iradeyi gösterir, buna gücü yeter ve bu sorunu da çözer. Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Hepimizin yapması gereken, başbakanın sorunu çözmesinde yanında olduğumuzu ona hissettirmemiz, onu teşvik etmemizdir. Kendisiyle görüşmek isterim. BDP, kapalı kapılar ardında olumlu, kameralar önünde ise gerilim dilinden vazgeçmeli. Yani içeride başka, dışarıda başka konuşmamalı” demişti.

 

TRT Şeş, duble yollar, sağlık hizmetleri ve yoksul kadınlara maddi desteğin önemine işaret eden Zana, “Bu önemli adımlar gençlerin akan kanında boğulmamalı” demişti. Zana, çözüme ilişkin önerilerini de sıralarken, “terör ve Kürtler ifadesinin bir arada kullanılmamasını, Kürt kimliğinin anayasal güvenceye alınmasını ve ana dilde eğitim verilmesini” istemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset