Ankara'da kritik görüşme başladı!

TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak Hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesi iki parti yöneticilerinin görüşmesi saat 10.05'de başladı.Görüşmeye AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek

Ankara'da kritik görüşme başladı!

TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak Hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesi iki parti yöneticilerinin görüşmesi saat 10.05'de başladı.

Görüşmeye AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP'den Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın katılıyor.

AK Parti ve CHP heyeti, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in arabuluculuğunda geçen Cuma akşamı bir araya gelmiş, iki partinin karşılıklı önerileri genel başkanlara iletilmişti.

CHP YAZILI AK PARTİ SÖZLÜ

CHP liderlerin onayının alınmasının ardından metnin kamuoyuna ortak yazılı açıklama ile duyurulmasını ve yaşanan sorunların çözümü için Meclis çatısı altında gerekli yasal düzenlemelerin yapılması sözü verilmesini istiyor. AK Parti ise sözlü açıklamadan yana. AK Parti ayrıca kişiye özel yasa çıkarılmasının sakıncalarının vurgulanması taraftarı.

Deklarasyonun ardından saat 15.00'te CHP'lilerin genel kurula girip yemin etmeleri bekleniyor. BDPliler ise Meclis boykotunu sürdürüyor. BDP, muhatap alınmamaktan şikâyetçi. Yemin krizini aşabilmek için iki kez Meclis Başkanı Çiçek'le bir araya gelen BDP'liler, iktidarın kendileriyle temasa geçmemesine itiraz ediyor. Son olarak BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da "Böyle bir durumda yemin etmeyiz" açıklaması yaptı.

GÜVENOYUNDAN SONRA TATİL

TBMM ihtisas komisyonlarına üye seçimi ve komisyonların başkanlık divanlarının oluşması da bu hafta tamamlanacak. 61. Hükümetin güvenoylaması, 13 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Meclis, Hükümetin güven oyu almasının ardından tatile girecek. Yeni yasama yılı 1 Ekim’de başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset