Ankara'da hareketli saatler

Terörle mücadelede yeni bir sürecin ilk adımları atılıyor. Terörle mücadelede yeni bir sürecin ilk adımları atılıyor. Başbakan Erdoğan terörle mücadelede yeni adımların sinyalini verdi. "Önemli gelişmeleri birlikte göreceğiz" dedi. Herkesin merak ettiği g

Ankara'da hareketli saatler

Terörle mücadelede yeni bir sürecin ilk adımları atılıyor. 

Terörle mücadelede yeni bir sürecin ilk adımları atılıyor. Başbakan Erdoğan terörle mücadelede yeni adımların sinyalini verdi. "Önemli gelişmeleri birlikte göreceğiz" dedi. Herkesin merak ettiği gelişmelerin detayları ise Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı.
 
BAŞKENT'TE BDP TRAFİĞİ
 
Yeni süreç için BDP ile sürpriz temaslar yapıldı. İlk görüşme Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki odasında gerçekleşti. AK Parti grup başkanvekili Mahir Ünal, Pervin Buldan başkanlığındaki bazı BDP'lilerle görüştü.
 
DEVLETİN ZİRVESİNDE GÖRÜŞME
 
İkinci görüşme Çankaya Köşkü'nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Türk, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile 9 Ekim'de yaklaşık 1 buçuk saat görüştü.
 
"YENİ SÜREÇTE SORUMLU DAVRANIN"
 
Cumhurbaşkanı Gül görüşmede, PKK'lılarla dağda kucaklaşma görüntülerinden toplumun rahatsızlık duyduğunu hatırlattı. Ayrıca yeni süreçte inisiyatif almalarını ve sorumlu davranmalarını istedi.
 
BDP: PKK İLE MÜZAKERELERE KATKI YAPMAK İSTİYORUZ
 
Abdullah Gül çözüm için diyalog ve görüşmenin önemine dikkat çekti. BDP'lilerse PKK ile görüşebildiklerini belirtip "yürütülecek müzakerelere katkı yapmak istiyoruz, görüşmelere aracı oluruz" dediler.
 
GÜL GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI
 
Ankara kulislerini hareketlendiren iddiayla ilgili Cumhurbaşkanı Gül'den ilk açıklama geldi. Gül, "olağanüstü bir durum çıkarmayın" dedi. "Olağanüstü yeni bir durum çıkarmak doğru değil. Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin bu mevzulara önem verip ona göre her türlü yapıcı katkıyı, doğru çalışmayı kapsamlı şekilde yapması lazım. Bunu bu çerçevede görün." Gül, Türkiye'nin en önemli probleminin terör olduğuna vurgu yaptı.
 
"Meseleleri kendi haline bırakamayız" dedi. "Bunları doğru mecraya sokmamız için uğraşmamız gerekir. Yoksa bu meseleleri kendi haline bırakırsak hiç ummadığınız yollara gider, çıkmaz sokaklara gider. Bunların da gelecek kuşaklara maliyeti büyük olur." Diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal görüşmenin içeriğinin basında yer aldığı gibi olmadığını söyledi. Ünal, görüşmede tutuklu vekillerin durumunun konuşulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset