Ankara patlamasının ardından sıcak gelişme

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da yaşanan patlamada önemli delillere ulaşıldığını belirtti. Bozdağ, "Türkiye'nin dostları; PYD-YPG, PKK, DEAŞ bütün terör örgütlerine karşı Türkiye'nin yanında samimi olarak durmalıdır. Lafla değil icraatlarıyla da durm

Ankara patlamasının ardından sıcak gelişme

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da yaşanan patlamada önemli delillere ulaşıldığını belirtti. Bozdağ, "Türkiye'nin dostları; PYD-YPG, PKK, DEAŞ bütün terör örgütlerine karşı Türkiye'nin yanında samimi olarak durmalıdır. Lafla değil icraatlarıyla da durmalıdırlar" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte memleketi Yozgat'ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, askeri teçhizat üretimi yapan fabrikada yaptığı inceleme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Bozdağ, Ankara'da yaşanan terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları, bu saldırıdan bir takım menfaat bekleyenleri, hesap içinde olanları şiddetle lanetlediklerini belirterek, "Buradan herkese şunu ifade etmek istiyorum. Terör hiç kimseye yarar getirmez, gözyaşından, kandan, şiddetten başka bir sonuç ortaya koymaz. Bugüne kadar terörle elde edilmiş bir netice yoktur. Bundan sonra da terörle elde edilecek bir netice olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, terörle uzun yıllardır mücadele eden bir ülkedir. Türkiye'de şuanda adı unutulmuş terör örgütleri, mevcut terör örgütleri, dışarıdaki terör örgütleri şunu çok iyi bilmelidir ki teröre Türkiye'nin vereceği pirim asla yoktur. Terörle en etkin, en kararlı bir biçimde hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz, devletimiz, mücadelesini bundan sonra da sürdürecektir. Teröre destek veren yabancı güçler de bunu iyi bilmesi lazım. Türkiye terör desteği ile Türkiye'den beklenti içinde olanların hepsi bugüne kadar hayal kırıklığına uğradığı gibi bundan sonra da hayal kırıklığına uğramaya devam edecektir" diye konuştu.

"ANKARA'DAKİ PATLAMADA PKK-YPG BULGULARI VAR"

Bu saldırıda saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba ve onlarla işbirliği içerisinde hareket edenlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüyen bir soruşturma olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, "Bu soruşturma kapsamında şuana kadar çok önemli delillere ulaşıldığını biliyoruz. Bu deliller çerçevesinde PKK- YPG organizasyonu bir terör saldırısıyla maalesef Türkiye bir kez daha karşı karşıya kalmıştır. Hem PKK terör örgütüdür, acımasız bir terör örgütüdür. Aynı şekilde PYD-YPG'de açıkça PKK'nın uzantısı acımasız birer terör örgütüdür. Bu son saldırı bunu bir kez daha ortaya koymuştur. Ama hala YPG ve PYD'nin destekçesi olduğunu söyleyen ülkelerin bu konudaki desteğini sürdürüyor olmaları da oldukça manidardır. Biz herkese terörü kim yaparsa yapsın, kimden gelirse gelsin ona karşı birlikte olmak gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye'nin dostları da PYD-YPG, PKK, DEAŞ bütün terör örgütlerine karşı Türkiye'nin yanında samimi olarak durmalıdır. Lafla değil icraatlarıyla da durmalıdırlar. Maalesef lafı başka, icraatı başka olunca bu samimiyet elbette Türkiye'de sorgulanmaktadır. Herkes sorguluyor. Umarız ki bundan sonra teröre karşı hem sözümüzle hem eylemimizle bir hareket etme imkanı buluruz" ifadelerini kullandı.

"HEDEF İÇERİDE KORKU, DIŞARIDA GÜÇSÜZLEŞTİRMEK"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, terörü destekleyenleri, teröre yardım ve yataklık yapanları şiddetle lanetlediğini belirterek, "Bu saldırıda hayatını kaybeden tüm asker, sivil, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün iki temel hedefi oluyor. Bunlardan biri iç hedef, biri de dış hedef. İçte terör bir kaos ortamı oluşturmak, bir korku iklimi oluşturmak ve bu sayede hedeflerine ulaşmayı amaçlar. Ama Allah'a hamdolsun Türkiye bu noktada teröre hiçbir zaman teslim olmadı. Terörün varmak istediği hedeflere Türkiye'de kesinlikle bir zemin oluşmadı. Bu son terör olayı, milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik bu terör olayı bu amaca hizmet etmedi. Aksine milletimizin birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğunu, bu terörle mücadelede birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İkinci hedef ise dışa yönelik hedeftir. Dış hedeftir. O da Türkiye'nin güçsüzleştirilmesi, bölgede etkisizleştirilmesi, bölgede gelişen olaylara Türkiye'nin müdahil olmasını engellemeye yönelik bir amaç taşımaktadır. Bu kesinlikle Türkiye'nin kabul edebileceği bir amaç değildir. Bölgede olan biten her şey Türkiye'yi kısa, orta ve uzun vadede etkileyecektir. Dolayısıyla bölgedeki her türlü gelişmeyi Türkiye yakınen takip etmek durumundadır ve gerekli tedbirleri zamanında almak durumundadır ve şuanda alıyor" dedi.

"Müttefiklerimizin özelikle PYD'yi, YPG'yi terör örgütü görmelerini ümit ediyoruz" diyen Bakan Işık, "Bu olaydan sonra tavırlarını değiştirmelerini ve aynen PKK'yı kabul ettikleri gibi PYD'yi, YPG'yi de terör örgütü olarak kabul etmeleri ve ona göre bir tavır takınmalarıdır. Doğru olan budur. Terör bugüne kadar hiç kimseye fayda getirmemiştir. Hiçbir şekilde terörle sonuç almak mümkün olmamıştır. Ümidimiz müttefiklerimizin bu yanlıştan biran önce dönmeleridir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset