"Andımızı kızım okumayacak!"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilköğretimde öğrencilere okutulan Andımız’ı boykot kampanyası başlattı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran Demirtaş, kızı Delal Demirtaş’ın okulda Andımız faaliyetine katılmayacağını bildirdi. Andımız b

"Andımızı kızım okumayacak!"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilköğretimde öğrencilere okutulan Andımız’ı boykot kampanyası başlattı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran Demirtaş, kızı Delal Demirtaş’ın okulda Andımız faaliyetine katılmayacağını bildirdi. Andımız boykotunun diğer illerde de uygulanması bekleniyor.

Demirtaş, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede, ilköğretim öğrencisi kızı Delal Demirtaş’ın, okuldaki "Andımız" faaliyetinden muaf tutulmasını istedi. Andımız’ın okullarda okutulmasının resmi olarak kaldırılmasını da isteyen Demirtaş dilekçesinde şunları söyledi:

“Hattat Hamit Aytaç İlk Öğretim Okulu 1/F sınıfında kayıtlı kızım Delal Demirtaş’a anadilde eğitim hakkı tanınmazken, her gün andımız adı altında ırkçı söylemler içeren bir metnin okutulmasını kabul etmiyor, çocuklara yönelik bu şekilde bir uygulamayı insan hakkı ihlali olarak görüyorum. Bugünden itibaren kızım Delal Demirtaş’ı bu etkinlikten fiili olarak uzak tutacağımı belirtiyor, andımız faaliyetinin resmi olarak da kaldırılmasını ve kızımın resmi olarak bu uygulamadan muaf tutulmasını talep ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset