Altından Demirel çıktı!

'Dinamit' isimli programa katılan Ankaralı işadamı Muzaffer Ergin, AK Parti'nin kapatılması için Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından kendisine dilekçe yazdırıldığını söyledi.Danıştay suikastını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na önceden ha

Altından Demirel çıktı!

'Dinamit' isimli programa katılan Ankaralı işadamı Muzaffer Ergin, AK Parti'nin kapatılması için Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından kendisine dilekçe yazdırıldığını söyledi.

Danıştay suikastını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na önceden haber verdiği iddiasını geçtiğimiz hafta gündeme getiren Ergin bu hafta da bomba iddialarda bulundu. 

17 Ekim 2006 tarihinde Uğur Dündar'ın Başbakan Erdoğan'a İsmail Ağa Cemaati'nden olan Bayram Ali Öztürk'ün öldürülmesiyle ilgili olarak "Sayın Ergin'in iddiaları ilgili olarak ne diyorsunuz, bir kadı mahkemesinden söz ediliyor" dediğini hatırlatan Ergin, "Sayın Başbakan da 'küçük bir mahkemeden bahsedildiğini ve bunun inandırıcı olmadığını dile getirdi.

İsmail Ağa cemaatini tanıdığını ve o dönmede öldürülen Bayram Ali Öztürk'ün iki üniversite bitirdiğini ve daha cesedinin soğumadığını söyledi. Bunlar da bu konuşmayı Başbakan 'Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet suçu işlemiştir' diye yorumladılar.

Bundan sonra da Süleyman Demirel bana bir dilekçe yazdırdı. Beni basın savcılığına yönlendirdiler. Basın savcılığı inceleme yaptı ve Başbakan'ı yargılama yetkisinin TBMM'de olduğunu belirtti. Daha sonra AK Parti'ye kapatma davası açan Abdurrahman Yalçınkaya 'sen normal savcıya götürmüşsün. Normal savcılar bu adamı yargılayamaz ben bunların ipini çekerim, bunlar Türkiye'nin temeline dinamit koyan insanlar. Atatürkçüyüm, gazi torunuyum hadi taşın altına elini koy' dedi. Ben de bu işe müdahil olmak istemediğimi söyledim" dedi.

Süleyman Demirel'le Abdurrahman Yalçınkaya görüşmüş olabileceğini de dile getiren Ergin, Demirel'in dilekçeyi kendisine yazdırmasının ardından Abdurrahman Yalçınkaya'nın telefonla arayarak kendisini çağırdığını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler