Ali Haydar Usta Ortahisar'a aday

Trabzon'da 2014 yerel seçimleri için aday adaylığı süreci devam ediyor.Trabzon'un Büyükşehir olması ile birlikte yeni kurulan Ortahisar Belediyesi'ne adayların ilgisi oldukça yoğun. Bu adaylardan biride bugün Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı'nda aday ad

Ali Haydar Usta Ortahisar'a aday

Trabzon'da 2014 yerel seçimleri için aday adaylığı süreci devam ediyor.

Trabzon'un Büyükşehir olması ile birlikte yeni kurulan Ortahisar Belediyesi'ne adayların ilgisi oldukça yoğun. Bu adaylardan biride bugün Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı'nda aday adaylığını açıklayan Ali Haydar Usta.

AkParti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada Ak Aprti olarak aday adaylığı sürecini çok yoğun geçirdiklerini belirterek ''Ak Parti olarak Belediye Başkalıkları için aday adaylıkları başvuru süreci başladı. Bu süreç bilindiği gibi ay sonu itibari ile sona erecek. Bu süreç içerisinde çok değerli arkadaşlarımız partimize aday adaylığı müraacatı yapıyorlar. Bugünde çok değerli bir abimiz Ali Haydar abimiz aday adaylığı içiçn başvurusunu yapıyor.  Bütün aday adaylarına söylediğimiz gibi bu bir demokratik süreç bu süreci en iyi sekilde yaşayacağız. En nihayetinde arkadaşlarımız kendilerini tanıttıktan sonra bir kişi aday olarak seçilecek. Bizde bu arkadaşımızla yola çıkacağız. Asla kırgınlık küskünlük olmadan çalışmalarımızı yürütüp Ortahisar Belediye başkanlığımızı Ak Parti'ye kazandıracağız. Başkan adaylarımızdan bizim istediğimiz Ak Partinin misyonuna uygun hareket etmeleri. Birbirleri ile ilgili asla menfi söylemlerde bulunmamaları. Ali Haydar Usta abimizi tebrik ediyoruz. Bu yolda Alllah kendisini mahçup etmesin diyoruz'' dedi.

Ali Haydar Usta düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bilindiği gibi Trabzon, yeni çıkan bir yasa ile Büyükşehir (Bütünşehir) statüsü kazanmıştır. Bundan dolayı önümüzdeki mart ayında Trabzon hem Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek hem de yeni kurulan Ortahisar İlçesine Belediye Başkanını seçecek.
Ortahisar İlçemiz daha önce Merkez İlçenin sınırlarına ilave olarak katılan 7 Belde ve 36 Köy ile birlikte nüfusu yaklaşık 300 000 olan bir İlçe haline gelmiştir. Bu büyüklüğü ve nüfus yapısı ile Türkiye’nin en büyük 40 İlçesinden biri olarak önemli bir konuma gelmiştir.

1.20131029134357.jpg

Belediyecilik en önemli tabir ile “İmar” dır. Ortahisar İlçesi de 36 Köy ve 7 Belde katılımı ile coğrafi sınırlarını 2 ye katlamıştır. Bu Köy ve Beldelerde hızlı ve çarpık yapılaşma devam etmektedir. Yarının çarpık kent mahalleri ortaya çıkmaması için acil bir şekilde bu yerlerin imar planları yapılmalıdır. Bundan dolayı Ortahisar İlçesine seçilecek Belediye Başkanının ilk ve en önemli icraatı bu yerleşim yerlerine imar planı yapmak olmalıdır. Aynı zamanda bu yeni yerleşim alanlarının altyapı, (su, kanalizasyon, elektrik) ulaşım, temizlik işleri, park-bahçe, oyun alanları vs. gibi hizmetleri ivedilikle yapılmalıdır. Bu işlerin bazılarını Büyükşehir Belediyesi yapacak olmasına rağmen koordinasyon ve takip işi Ortahisar Belediyesi’nde olacaktır.

İlçemizde Tıkanan trafik için üst ve alt geçitler, yeni otopark alanlarının açılması, yolların asfaltlanması ve doğalgazın bitirilmesi gibi işler yeni seçilecek Başkanı beklemektedir.

Diğer önemli bir husus ise, Trabzon dağ ve deniz arasına sıkışmıştır. Şehri rahatlatmak ve yeni kent alanları açmak gerekmektedir. Örnek olarak Beşirli deresi yolu 4 şeritli hale getirilerek, Trabzon köylere doğru büyütülmelidir. Aynı uygulama Değirmendere ve Erdoğdu yoluyla arka köylere açılmalı, böylece şehir yoğunluğunu dağıtmak için yatay büyüme yerine dikey büyüme sağlanmalıdır.

Aynı şekilde kentsel dönüşüm hızlandırılarak Çömlekçi, Tabakhane ve diğer kentsel dönüşüm alanları hızla tamamlanmalıdır.

İşsizlik, sosyal barış, çevre, spor ve kültür alanlarında Trabzon daha başarılı olmak zorundadır.

Tüm bu ve buna benzer sorunlar Ortahisar’ımıza yeni seçilecek Belediye Başkanını beklemektedir. Sayın Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun koordinatörlüğünde bıraktığı yerden görevi devralmak yeni başkanın görevi olacaktır.

Yukarıda zikrettiğimiz tüm bu sorunları çözecek bilgi birikim ve iradeye sahibim. Son iki yıldır Anakara Üniversitesinde yaptığım yüksek lisansın içeriği tamamen yukarıda zikrettiğim konular ile ilgilidir. Benim diğer adaylardan farkım Belediyecilik alanında yüksek lisans yapmış olmamdır.

Eğer partimizin ilgili kurulları istişaresi sonucu görev tarafıma verilirse bu işi hakkıyla yapacağıma inancım tamdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset