Ala, "Şiddet misliyle karşılık bulur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretine eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Ala, şiddet olaylarının kabul edilebilir gibi olmadığını ve bunlara karşı gereğinin yapılacağını belirterek, "Derhal

Ala, "Şiddet misliyle karşılık bulur"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretine eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Ala, şiddet olaylarının kabul edilebilir gibi olmadığını ve bunlara karşı gereğinin yapılacağını belirterek, "Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir ve sokaklardan çekilinmelidir. Aksi takdirde öngörülemeyen sonuçları olur bu meselenin" dedi.
 
"ŞİDDETE BAŞ VURANLAR...."
 
Şiddete başvuranların, ortalığı yakıp yıkanların vatana ihanet ettiğini söyleyen Bakan Ala şöyle devam etti: "Şidete başvuranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, bu vatana ihanet etmektedir ve demokrasiden de en küçük bir nasibini almamıştır. Tezkere götürülüyor Meclis'e, HDP'de buna ret verdi.
 
"ŞİDDET MİSLİYLE KARŞILIK BULUR"
 
Tezkere neydi? Tezkere işte böyle, sınırımızın dışında olan bir sorunun giderilmesi için Türkiye'de hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem siyasetin, hükümetin inisiyatif almasını sağlayacak bir metin. Buna 'hayır' diyorsunuz, arkasından da buralarda 'neden bu sorunlar yaşanıyor' diye Türkiye'yi sorumlu tutup, hükümeti sorumlu tutup şiddete başvuruyorsunuz. Şiddet bir çözüm yöntemi değildir, şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir. Bunu uluslararası platformlarda, Sayın Cumhurbaşkanımız bugün yine, Suriye'de olup biteni dile getirdi. Yine en açık biçimde bu bölgede bir uçuşa yasak bir bölge ilan edilmesi, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin sınırlarının dışında, burada bir güvenlikli bölgenin oluşturulması yönünde her türlü girişimde bulunuluyor, ama bu bir uluslararası meseledir.
 
Onun için bu meseleyi Türkiye'nin içine taşımaya çalışmak kadar yanlış bir politika olamaz ve benim söyleyeceğim daha fazla kendilerine zarar vermeden, daha fazla milletimize zarar vermeden derhal buna son verilsin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset