Akyazı'nın çökmesi eleştirileri gündeme getirdi

Haber61/Haber Servisi - Basın buluşmaları programı kapsamında Haber61 ekibiyle bir araya gelen İzmir Karayolları eski Bölge Müdürü inşaat mühendisi Abdulkadir Uraloğlu, seçim çalışmalarını değerlendirirken Akyazı’da yaşanan heyelan sonrası değerlendirmele

Akyazı'nın çökmesi eleştirileri gündeme getirdi

Haber61/Haber Servisi - Basın buluşmaları programı kapsamında Haber61 ekibiyle bir araya gelen İzmir Karayolları eski Bölge Müdürü inşaat mühendisi Abdulkadir Uraloğlu, seçim çalışmalarını değerlendirirken Akyazı’da yaşanan heyelan sonrası değerlendirmelerde bulundu.

ALTERNATİF YOLLAR HER ZAMAN LAZIM…

Abdulkadir Uraloğlu, “Heyelanı görünce keşke şimdi Kanuni Bulvarı bitmiş olsaydı dedim. ‘Sadece stada yönelik yol yapıyorsunuz’ eleştirileri vardı ama bunun doğru olmadığı bu heyelanla ortaya çıktı. Kanuni Bulvarı’nın niyesi orada! Bu heyelan cumartesiyi pazara bağlayan gece olsaydı ne yapacaktık! Orada sınava gitmekte olan bir çok çocuğumuzun psikolojisi bozulurdu. Alternatif yollar bize her zaman lazım bunu parayla tartmak yanlış olur! Yada bir nedene bağlamak!” dedi.

2-086.jpgELEŞTİRİLERE NE DEDİ?…

Kanuni Bulvarı’nın bu yıl sonunda ilk 3,5 km’sinin açılacağını belirten Uraloğlu, “Yaptığım görüşmeler sonucu Yıldızlı’dan Toklu köyünün oralara kadar hizmete açılacağını öğrendim” şeklinde konuştu. Ayrıca “Kanuni Bulvarı’na ne gerek var devletin kaynaklarını boşuna tüketiyorsunuz Güney Çevre Yolu’nu yapın” diyenlerin de olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Şimdi bunu diyenler nerede? Biz önceliklerimizi belirler ona göre hareket ederiz. Öncelik sıralamasına göre şartlara göre değerlendirir uygularız. İhtiyaçlarımızdaki önceliklerimizi doğru tespit edip ona göre yönelmeliyiz” şeklinde konuştu.

1-255.jpgAKYAZI’DA TRAFİK NE ZAMAN AÇILIR?…

Heyelan riskinin halen Akyazı’da devam ettiğini belirten Uraloğlu, “Akyazı’da yapılmış olan bir binanın istinat duvarının 10 metreden yüksek olduğu 12 metre olduğu söyleniyor: 2-3 katlı binanın istinat duvarı yıkılması sonucu onun arkasındaki dolgu malzemesi ile parçalar yola indi. Her iki yolu da birden tehdit etti. Ordaki dolgu malzemesi arazide serbest halde yola düşme riski yüksek. Şu anda serbest yada tehdit eden malzemeyi temizliyorlar. Sabah bir trafiği boşaltmak için açtılar. Sonra tekrar kapattılar. Trafik güvenliği bir şekilde sağlandığında normal seyrine dönecek. Gerekirse trafik kapatılı tutulacak. Sanırım yarın da kapalı olacak” dedi.

Kanuni Bulvarı’nın uzantısı olan Boztepe tünelinde yağmur sızıntısı olduğu yönündeki iddialara Uraloğlu, “Bizim yapamadığımız iş yok! Boztepe’deki tünelde endişemiz yok. Girdiğimiz hiçbir tünelin içinde kalmadık!” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset