AKP'ye yeşil ışık yaktı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, terörün çözümü noktasında iktidar partisi ile görüşecekleri mesajını verdi. Demokratik Toplum Kongresi'nin özerklik açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Biz ulusal birlik ve bütünlükten yanayız, etnik kökenli özerklik Türkiye

AKP'ye yeşil ışık yaktı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, terörün çözümü noktasında iktidar partisi ile görüşecekleri mesajını verdi. Demokratik Toplum Kongresi'nin özerklik açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Biz ulusal birlik ve bütünlükten yanayız, etnik kökenli özerklik Türkiye'yi ayrıştırır" dedi.

AK Parti'nin terörle mücadele konusunda muhalefete yapacağı ziyaret öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sıcak mesajlar gönderdi. NTV'ye konuşan Kılıçdaroğlu, Terörün çözümüne yönelik tutarlı, halkın desteğini alan çözümleri destekleyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu konuda beraber çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında siyasi parti liderlerinin bir araya geleceği bir platforma da yeşil ışık yaktı.

BU KONUDA İLK KEZ KONUŞTU

Demokratik Toplum Kongresi'nin demokratik özerklik açıklamasıyla ilgili ilk kez açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Biz ulusal birlik ve bütünlükten yanayız, etnik kökenli özerklik Türkiye'yi ayrıştırır" diyerek DTK'nın açıklamasına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın "Dışarıda hükümeti şikayet ediyorlar" eleştirisine tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu "Biz hiç bir yerde Türkiye'yi şikayet etmedik" dedi.

Başbakan ya dünyayı bilmiyor ya da dünyadaki gelişmelerden habersiz diyen CHP Genel Başkanı "Bize bunu söyleyenler CHP'yi Sosyalist Enternasyonel'e geçmişte şikayet edenler" ifadesini de kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler