AKP'nin ilk mitingi Samsun'da

AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Yıldız Seferinoğlu, seçime yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 3 Ekim’de Almanya’da bir programının olacağını, 4 Ekim Pazar günü de AK Parti’n

AKP'nin ilk mitingi Samsun'da

AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Yıldız Seferinoğlu, seçime yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 3 Ekim’de Almanya’da bir programının olacağını, 4 Ekim Pazar günü de AK Parti’nin seçim beyannamesinin açıklanacağını anlatan Seferinoğlu, şunları söyledi: “Önümüzdeki hafta pazartesi itibarıyla 5 Ekim’de Samsun’dan başlayacak bir miting programımız var. Günde tek miting şeklinde planlanmış, istisna olabilir ancak şu anda yaptığımız çalışma böyle. Samsun ve akabinde Erzurum şeklinde devam eden, günde tek miting şeklinde bir organizasyonumuz olacak. Yaklaşık 23-24 miting planladık ancak 1-2 değişikliğin elbette zaman içerisinde olma ihtimali var.”

‘Sandıklara hakimiz’

“Türkiye’de sandıklara hakim olan yegane parti AK Parti’dir” diyen ifadesini kullanan Seferinoğlu, her sandıkta en az bir asil bir yedek sandık kurulu üyesinin ve bir müşahidin bulunduğunu aktardı. Seferinoğlu, kat, okul ve bina sorumlusu şeklinde bir teşkilatlanma yapılarının bulunduğunu belirterek, “Özellikle belli bölgelerde terör örgütünün baskısı altında maalesef sandık güvenliğini sağlayamamış olduk 7 Haziran’da. Bu dönem çok iddialıyız bu konuda, hem güvenlik tedbirleri anlamında çok yoğun tedbirler alındığını biliyoruz hem de partili arkadaşlarımızın sandık kurulu ve müşahit olarak yoğun bir şekilde sandıklara hakim olacaklarını biliyoruz” dedi.

O şarkı kullanılacak

Seferinoğlu, AK Parti’nin seçimlerde kullanacağı “Haydi Bismillah” şarkısının CHP’nin talebi doğrultusunda televizyon, radyo ve internette yayınlanmasının yasaklandığını söyledi. Seferinoğlu, “Seçim araçlarında, mitinglerde, kapalı salon toplantılarında çalınmasında bu aşamada bir beis, yasak yok, kullanılabilir” dedi.

Bu kez ‘daha yerel’ adaylar

AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde birinci parti olduğunu ancak teşkilatların adaylarla ilgili yoğun eleştirileri bulunduğunu söyleyen Seferinoğlu, 1 Kasım seçimlerine yönelik “daha yerel adaylar” belirleme noktasında gayretleri olduğunu ifade etti. Seferinoğlu, “Bütün adaylarımız çok iyiydi ama belki yerelde karşılığı daha az olanlar vardı 7 Haziran’da, bu seçimde ona daha çok dikkat ettik” dedi. Seçim çalışmalarına çok iyi bir havada başladıklarını, çok olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Seferinoğlu, “Adayların çok olumlu karşılandığını söyleyebilirim” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset