AKP'li vekil CHP'ye ateş püskürdü!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon davasını gayrimeşru olarak nitelendirmesi ile ilgili olarak, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrı tam bir an

AKP'li vekil CHP'ye ateş püskürdü!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon davasını gayrimeşru olarak nitelendirmesi ile ilgili olarak, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrı tam bir anarşist yaklaşımdır” dedi.

Giresun’da partisinin bayramlaşma törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ergenekon davası kararı hakkında yapılan açıklamalara yönelik CHP’ye ağır eleştirilerde bulundu. Canikli, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu mahkeme kararının meşru olmadığını ifade ediyor. Ben önce kulaklarıma inanamadım, acaba yine bir gaf mı yaptı diye düşündüm. Sayın Kılıçdaroğlu bunu zaman zaman yapıyor. Düşündüğü ile söylediği farklı oluyor. Ne demek meşru değildir? Meşru olmaması demek, bir defa kaynağını Anayasa’dan, yasalardan almayan bir kurulun ya da mekanizmanın bir karar verdiği anlamına gelir dolaylı olarak. Kılıçdaroğlu bilerek kullanmışsa anlamı bu. Böyle bir tanımlamanın anlamı tam anlamıyla anarşizmdir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrı tam bir anarşist yaklaşımdır. Kaynağını Anayasa’dan, yasalardan alan hiçbir sistemi tanımamak anarşizmdir. Kararı veren bu mahkemeler, anayasal ve yasal mahkemelerdir. Mahkemenin verdiği karar net ve tartışmasız şekilde meşru karardır. O zaman baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrı anarşist bir tavırdır. Sistemi ortadan kaldırmaya, yok etmeye yönelik bir tavırdır. CHP ve Kılıçdaroğlu’na şunu hatırlatmak gerekiyor. Türkiye bugün 20 yıl, 30 yıl öncesinin Türkiyesi değil” dedi.

“DARBECİLERİN TALİMATI İLE MAHKEMELERİN İDAM ETTİĞİ BAŞBAKANLARI GÜNDEME GETİRİN”

“Meşrutiyeti tartışacaksak sen bu ülkede talimatla, hatta darbecilerin talimatı ile mahkemelerin idam ettiği başbakanlar ve bakanlar meselesini gündeme getir” diyen Nurettin Canikli, “Bu güne kadar CHP’den en ufak bir söz duymadık. Eğer bir meşruiyet tartışması yapılacaksa bu dönem değil, hatta bu karar hiç değil. Özellikle öncekileri yapacaksın. CHP’nin doğrudan veya dolaylı olarak geçmiş dönemde binlerce insanın da aynı zamanda katline neden olan mahkeme kararları verilirken, ortaya çıkarılırken asıl onları tartışacaksın ve konuşacaksın. Biz bu dönemlere darbeci generalin bir sağdan, bir soldan idam edilsin diye talimat verdiği mahkeme kararlarından geldik. Eleştireceksen, meşruiyeti tartışacaksan onları konuş ve tartış. Ama yok, onlarla ilgili en ufak bir eleştirisi yok. Çünkü kendisi de o yapının bir parçası, bunu gördük. Bu yaklaşımlar anarşist bir yaklaşımdır. Bu anarşist yapı Cumhuriyet Halk Partisi’nin iliklerine kadar işlemiştir maalesef” diye konuştu.

Bayramlaşma törenine AK Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset