AKP'den YSK kararına açıklama!

Partinin hukukçu vekili Bekir Bozdağ, kameraların karşısına geçerek YSK'nın Hatip Dicle kararını değerlendirdi. Bozdağ 'YSK kararını Ak Parti ile ilişkilendirmek büyük bir haksızlıktır. Hatip Dicle ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın durumu birbirinden t

AKP'den YSK kararına açıklama!

Partinin hukukçu vekili Bekir Bozdağ, kameraların karşısına geçerek YSK'nın Hatip Dicle kararını değerlendirdi. Bozdağ 'YSK kararını Ak Parti ile ilişkilendirmek büyük bir haksızlıktır. Hatip Dicle ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın durumu birbirinden tamamen farklıdır. Sayın Başbakanımızın adaylığı ile ilgili YSK kararı almışlardır. Ancak Hatip Dicle ilgili karar seçim sonrasında yapılmıştır. Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesine ilişkin itiraz Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiştir' dedi.

KARAR DEĞİŞTİRİLEMEZ

Bozdağ açıklamalarında şunlara yer verdi;

'Diyarbakır İl Seçim Kurulu, Hatip Dicle'nin durumuna karşın mazbatasını vermesine yönelik bir itirazımız vardır. Dicle'nin kesinleşmiş hapis kararının düzeltilmesi hukuki açıdan mümkün değil. Dicle engeli bilmesine rağmen aday oldu.

HABERAL VE BALBAY'A RET KARARINI HENÜZ İNCELEMEDİK

Balbay ve Haberal'ın tahliye taleplerine ilişkin verilen ret kararını henüz inceleyemedik. Bir inceleme yaptıktan sonra bir açıklama yapacağız.

Parlamento çalışmalarına devam edecektir. BDP'nin çatısı altına geçecek olan vekillerin de parlamentoya katılmasını arzu ediyoruz. Eğer gelmezlerse parlamento çalışmasına devam eder.

BDP aldığı 2.5 milyon oyun gereğini yapmalı ve parlamentodaki çalışmalara katılmalıdır.'

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler