AKP'den The Times'a dava!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu , The Times Gazetesi 'ne verilen ilanda Kazlıçeşme Mitingi'nin Nürnberg Mitingleri'ne benzetilmesine ilişkin "Hem gazeteye hem de orada imzası bulunan kişilere dava konusu yapacağız" dedi.AK Parti İstanbul İl Başkanı A

AKP'den The Times'a dava!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu , The Times Gazetesi 'ne verilen ilanda Kazlıçeşme Mitingi'nin Nürnberg Mitingleri'ne benzetilmesine ilişkin "Hem gazeteye hem de orada imzası bulunan kişilere dava konusu yapacağız" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu , The Times'a verilen ilanın yerli bir dil olduğunu aktararak, Türkiye 'de hazırlanmış bir metin olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Babuşcu, Gezi Parkı 'nda başlayan ve uluslararası birçok işbirlikçinin desteğiyle yapılan olayların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ı bertaraf etme niyetiyle organize edildiğine vurgu yaptı.

AK PARTİ HEDEF ALINDI

Söz konusu olayların diline de dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Babuşcu, şöyle devam etti:

"Bizi ilgilendiren tarafı özellikle şu yönüdür; yerli bir metin olduğunu zaten söyledik. Metin konusunda imzası bulunanlardan bir tanesi Fuad Kavur da ortaya koydu. Atatürkçü Düşünce Derneği finansman sağlamış. Nürnbeg toplantılarıyla Kazlıçeşme Mitingi'nin aynileştirilmesi, bu mitingi organize den AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak kurumsal anlamda bizi hedef almıştır. Bireysel olarak da il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza kişisel olarak hakaret içeren bir beyandır. Bunun üzerinde hukukçu arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Hem gazeteye hem de orada imzası bulunan kişilere bu hukuki hakkımızı kullanmak suretiyle dava konusu yapacağız. Hukuk önünde bu karalama ile hesaplaşacağız."

AMAÇ SANDIĞIN İTİBARSIZLAŞTIRILMASI

Eylül ayında Gezi Parkı 'nda yaşananların tekrarlanabileceği söylentilerini de değerlendiren Babuşcu, projenin bir ayağının da sandığın itibarsızlaştırılması olduğunu kaydetti. Babuşçu, yaşananları bir mühendislik projesi olarak niteleyerek, "İtibarsızlaştırmak isteyenler, kendileri itibarsız hale geliyor. Milletin iradesinİn tecelligahı olan sandığa saygı duymak gerekir. Milletin iradesine saygı duymak gerekir. Böyle oldu bittilerle sandığı itibarsızlaştırarak sandıktan çıkanların iktidarını tartışmayı amaçlıyorlar. Türkiye demokrasisi AK Parti iktidarları kendi geleneğine ulaşma becerisini ortaya koymuştur, vesayetçi anlayıştan kurtulmuştur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset