AKP'den CHP'ye sert tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Bu millet CHP'ye mecliste muhalefet etsin diye oy vermiştir. CHP'nin toplu istifa etmeyi düşünmesi milletin verdiği görevi yerine getirmekten aciz olduğunun göstergesidir. Yani siyasi beceriksizliğinin kabu

AKP'den CHP'ye sert tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Bu millet CHP'ye mecliste muhalefet etsin diye oy vermiştir. CHP'nin toplu istifa etmeyi düşünmesi milletin verdiği görevi yerine getirmekten aciz olduğunun göstergesidir. Yani siyasi beceriksizliğinin kabulüdür" dedi.
 
Kapusuz, Twitter hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, CHP'li bir milletvekilinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Milletvekilliğinden toplu istifa edelim" teklifinden bulunduğu, Kılıçdaroğlu'nun da bunun bir seçenek olduğunu ifade ettiği yönündeki haberleri anımsattı. 
 
'CHP ACILARDAN RANT DEVŞİRME PEŞİNDE'
 
Kapusuz, CHP'nin maskesinin düştüğünü, yaşanan büyük acı üzerinden CHP'nin nasıl bir siyasi fırsatçılık peşinde koştuğunun ayan beyan ortaya çıktığını ifade etti. Kapusuz, kendilerinin Soma'daki yaraları sarmak için çabalarken CHP'nin bu acılardan siyasi rant devşirme peşine düştüğü iddiasında bulundu. 
 
Acının siyasetini yapmanın ve buradan iktidar çıkarmaya çalışmanın CHP'ye yakıştığını vurgulayan Kapusuz, değerlendirmesine şöyle devam etti: 
 
'SİYASİ BECERİKSİZLİĞİN KABULÜDÜR'
 
"Zira son 60 yıla baktığınızda CHP'nin geleneğinde hep bu vardır. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Daha yeni bir seçim yaptık ve millet CHP'ye gereken dersi verdi. Buna rağmen CHP sokak olaylarını tetiklemek ve sistemi tıkamaya yönelik arayışlara girmek gibi yollara tevessül etmektedir. Kaldı ki bu millet CHP'ye mecliste muhalefet etsin diye oy vermiştir. CHP'nin toplu istifa etmeyi düşünmesi milletin verdiği görevi yerine getirmekten aciz olduğunun göstergesidir. Yani siyasi beceriksizliğinin kabulüdür." 
 
'KARŞILIĞI SİLLE-İ MİLLET OLACAKTIR'
 
Milletin verdiği muhalefet görevini yapmaktan kaçan ve havlu attığını beyan eden CHP'ye milletin sandıkta yine cezayı keseceğini belirten Kapusuz, "Yani siyasi fırsatçılık peşinde koşan CHP'nin sine-i millet'e gitmesinin karşılığı sille-i millet olacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
'SOMA İÇİN İSTİFA EDELİM'
 
CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa dilekçesini sunduğunu açıklamıştı. 
 
Akkiraz, "Perşembe günü saat 17.00 de vekillikten istifa dilekçemle Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Soma faciası sonrası istifa etmeliyiz dedim. Genel başkanımız konunun şu anda çok taze olduğunu gerekirse istifa kurumunun da önemli bir seçenek olduğunu belirtti. Bugün bazı arkadaşlarımında bu yönde çağrıları olduğunu duydum. Buna sevindim. Soma’nın siyasi sorumluluğunu alamayan iktidara karşı birleşmeli. İktidarın koltuk aşkına,siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık Soma'da yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset