AKP’de küfür istifası!

TBMM'nin internet sitesinde AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e TBMM Genel Kurulu'nda söylediği sinkaflı küfürlerin bulunduğu salı günü tutanakları çıkarılmıştı. Küfürlerin bulunduğu sayfanın resmini çekip Twit

AKP’de küfür istifası!

TBMM'nin internet sitesinde AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e TBMM Genel Kurulu'nda söylediği sinkaflı küfürlerin bulunduğu salı günü tutanakları çıkarılmıştı. Küfürlerin bulunduğu sayfanın resmini çekip Twitter hesabından yayınlayan CHP'li Muharrem İnce de tepki göstrmiş ve dün Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le görüşmüştü.

Tutanaklar bugün yeniden Meclis sitesine kondu. Bu kez küfürlerin yerinde noktalar var. Başbakan Yardımcısı Arınç da Zeyid Aslan'ın söylediği sözlerin AK Parti'ye de kendisine de yakışmadığıı söyledi. Arınç, ''Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı yoktur'' dedi. Bugün toplanan Bökcek Komisyonu'nda kavga çıktı. CHP'li vekiller Komisyon Başkanı Zeyid Aslan'ın istifasını istedi. Yaşanan bu gelişmeler sonunda Aslan, Komisyon'dan istifa etti.

ZEYİD ASLAN İSTİFA ETTİ

CHP'li bir grup milletvekili, başkanlığını AK Parti'li Zeyid Aslan'ın yürüttüğü TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na topluca giderek, CHP'li Genç'e yönelik küfürleri nedeniyle Aslan'ın komisyon başkanlığından ayrılmasını istedi. Komisyon'da CHP'li vekil kürsüye kalem fırlattı. Bunun üzerine vekiller birbirine 'Çık dışarı' dedi. CHP'li vekiller Başkan Zeyid Aslan'ın basşkanlıktan istifa etmemesi durumunda bir daha komisyon toplantılarına katılmayacaklarını söyleyerek toplantıyı terk etti.Küfür krizi sonrası Zeyid Aslan komisyondan istifa etti.

ARINÇ'TAN TEPKİ: KÜFÜRBAZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı yoktur" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç'ın açıklamasının satırbaşları şöyle:-Tutanakların (Meclis'te Zeyid Aslan'ın Kamer Genç'e ettiği küfürlerin yer aldığı tutanakların Meclis sitesinden kaldırılması üzerine) ilan edilip toplumun rencide edilmesini doğru bulmam. Hangi öfkeyle söylemiş olursa olsun, o sözleri kendisine de partisine de yakışmamıştır. Hakaret içeren cümlelerdir. Kınama cezası verilmiştir. AK Parti'nin kendi iç düzenlemesi ile milletvekilini disiplin kuruluna gönderip göndermeyeceğini ilgili arkadaşlarımız söyleyebilirler. -Bu olay yalın bir olay değildir. Her partiden herkes ağızlarına geleni söylemekte.

Kim daha çok saygısızlık ederse, grup başkanvekilliği yapacak olursa, bunların önüne geçilmez. Bu kötülükleri yapanlar destekleniyor. Yanlış yapana sen yanlış yapıyorsun, yaptığın yanlışlıktan ötürü seni kınıyorum diyecek grup başkanvekillerine ihtiyaç var. Bugün öne sürülen isimler var ki, bunlar ağzına geleni söyler. İsim söylemeye gerek yok. Tutanakları karıştırırsanız ortaya çıkar. Mesele Meclis'in itibarı meselesidir. Grup başkanvekillerinini defoları olmamalı, dokunulmazlık dosyalarında da yüz kızartıcı suçlar bulunmamalıdır. Kimi kastettiğimi herkes biliyor. Parlamentoya yakışmayan milletvekilleri var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset