Akpartili vekilden başbakana salvo atış

 AK Parti'den bir istifa dahaAK Parti İzmir milletvekili Erdal Kalkan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı "HUKUK SKANDALI"Kalkan,basın toplantısında başbakanı hedef alırken Başbakan Erdoğan AKpartiyi çiftliği gibi

Akpartili vekilden başbakana salvo atış

 

AK Parti'den bir istifa daha

AK Parti İzmir milletvekili Erdal Kalkan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı

 "HUKUK SKANDALI"

Kalkan,basın toplantısında başbakanı hedef alırken Başbakan Erdoğan AKpartiyi çiftliği gibi görüyor dedi

Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü: 17 Aralık 2013'te başlayan operasyonda, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet gibi iddiaların yargı erkinin önünü kesmek, hukuku açıkça katletmek suretiyle örtbas edilmek istendiğine ilişkin güçlü bir izlenim edindim. Bu tavır ve davranışlara, milletvekili olmamın ötesinde bir hukukçu olarak karşı çıktım. Hukuka saygıyı önerdim, ancak sonucun değişmediğini gördüm.

Sonuç değişmediği gibi, son günlerde daha vahim hal aldı. Sayın Erdoğan, devlet imkanlarıyla açılış adı altında yaptığı siyasi toplantılarda, şimdiye kadar görülmedik biçimde hukuku, hukuk kurumlarını açıktan hedef alıyor. Bu sadece Türkiye tarihinde değil, medeni dünyada görülmemiş bir hukuk skandalıdır

"BAŞBAKAN PARTİYİ KENDİ ÇİFTLİĞİ GİBİ GÖRÜYOR"

Bir gazetecinin, başbakan Erdoğan'ın istifa eden milletvekilleriyle ilgili söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine Kalkan, "Bunu kamuoyunun vicdanını bırakıyorum. Üslup olarak sayın başbakana yakışmayan bir üslup. Partiyi kendi çiftliği gibi görüyor. Bir parti üyesinin, milletvekilinin partiden nasıl ihraç edileceği tüzükte siyasi partiler yasasında belirtiliyor. Disiplin kurulu karar verecek ve bu karardan sonra üyenin belli itiraz hakları vardır. Ben İzmir’de yemek yerden televizyondan geçen alt yazıda gördüm ve sosyal medya üzerinden o saatte istifa ettim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset