AKP kurucu başkanı istifa etti

AK Parti’nin Rize teşkilatı kurucularından Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, partisinden istifa ederek bağımsız adaylığını açıkladı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinde yer alan, üç dönem önce Rize’nin Derepa

AKP kurucu başkanı istifa etti

AK Parti’nin Rize teşkilatı kurucularından Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, partisinden istifa ederek bağımsız adaylığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinde yer alan, üç dönem önce Rize’nin Derepazarı İlçesinde Saadet Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen ve AK Parti’nin kuruluş sürecinde partisinden ayrılarak AK Parti’yi 20140207aw001832_01.jpgRize’de kuran beş belediye başkanı arasında yer alan Şaban Kalça bugün düzenlediği mini miting ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Derepazarı İlçesinde üç dönem belediye başkanlığı yapan Kalça, son iki dönem AK Parti’den başkanlık yapmasına rağmen önümüzdeki seçimlerde AK Parti’den aday gösterilmedi.

Kalça, Derepazarlılara hitaben yaptığı konuşmada AK Parti’ye olan sevgisinin ve başbakana olan bağlılığının hiçbir zaman değişmeyeceğini belirterek “Derepazarı’nda aday gösterilen arkadaşımız için büyük risk vardı. Ben bunu açıklamadan önce partili büyüklerime anlattım. Ancak ısrarla Yakup Samangül’ü aday gösterdiler. Bu arkadaşımızın kazanma ve hizmet noktasında sıkıntı gördüğüm için ben bağımsız aday oldum. Kamuoyu araştırmalarında bu arkadaşımızın ismi çıkmadı. Ben yolsuzluk mu yaptım, hizmet mi yapmadım beni aday göstermediniz. Bu haksızlık bana değil bütün ilçeye yapıldı."

Kalça, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar’ın kendisi için “AK Parti treninden inen bir daha bu trene binemez” şeklindeki açıklamalarını da şöyle eleştirdi: “2002 yılında Rize’de AK Parti’yi kuran 5 belediye başkanından biri benim. Bu tren senin babanın malı mı? Buna halk karar verecek.”

Kalça, yeniden başkan seçilmesi halinde kendisine oy veren Derepazarlıların fikrini alarak uygun görmeleri halinde tekrar partisine geri dönebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler