'Aklımızı kiraya vermedik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Esenler Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.'NE AKLIMIZ NE DE İRADEMİZ İPOTEK ALTINDA DEĞİLDİR'Türkiye'nin, atacağı adımları dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyeti

'Aklımızı kiraya vermedik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Esenler Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

'NE AKLIMIZ NE DE İRADEMİZ İPOTEK ALTINDA DEĞİLDİR'

Türkiye'nin, atacağı adımları dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyetine sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kusura bakmasınlar, biz aklımızı kiraya vermedik. Bizim ne aklımız ne de irademiz ipotek altında değildir. Oturur, değerlendirir, istişareyi yaparız, ona göre adımlarımızı atarız" dedi.

'ADETA ŞEHİRCİKLER GÖRECEKSİNİZ'

"Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık, bugünlerde ihale hazırlıkları yapılıyor" diyen Erdoğan, Kanal İstanbul ihalesiyle birlikte Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Kanal İstanbul'un da her iki tarafında numune adeta şehircikler göreceksiniz" ifadesini kullandı.

'BANA NE DEME HAKKIMIZ YOK'

"Bosna Hersek'ten bana ne, Mısır'dan bana ne, Filistin'den bana ne, Suriye'den bana ne, Irak'tan bana ne' diyemezsiniz" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer biz Osmanlı bakiyesinin üzerinde, Selçuklu bakiyesinin üzerinde bir Türkiye isek, bizim buralar için 'bana ne' deme hakkımız yok. Buralarda olan bitenden her zaman bizim dertlenmemiz şart. Bu yeni Türkiye'nin görevidir. Büyük devlet olmanın görevidir."

'MASUM GENÇLERİ KATLETTİLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kobani' dediler ama aslında ne kadar korkak olduklarını gösterdiler. 'Kobani' dediler, 'yaşasın' dediler, gittiler Diyarbakır'da, Batman'da, Hakkari'de alçakça cinayetler işlediler. DEAŞ vahşeti dediler, DEAŞ'ın vahşetini aratmayacak alçakça, insanlık dışı işkenceler yaptılar. Masum gençleri katlettiler. Sanmayın ki bunlar yapanın yanında kar kalacak. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz bu olayların sorumlularını, canileri, katilleri tek tek tespit ediyor ve yargı önüne çıkarıyor. İnşallah Meclisimizin çıkaracağı yeni yasayla da bu tür şiddet eylemleri karşısında daha güçlü tedbirler alınacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset