"Akil insanlar listesini belirledik"

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:BÜYÜME RAKAMLARIDün büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisi 2012’nin ilk çeyreğinde yüzde 3,3, ikinci çeyreğinde yüzde 2,9, üçüncü çeyre

"Akil insanlar listesini belirledik"

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

BÜYÜME RAKAMLARI

Dün büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisi 2012’nin ilk çeyreğinde yüzde 3,3, ikinci çeyreğinde yüzde 2,9, üçüncü çeyreğinde yüzde 1,6 oranında büyüme kaydetmişti. 4. çeyrekte ise büyüme yüzde 1,4 oldu.
Türkiye ekonomisi genel itibariyle yüzde 2,2 civarında büyüdü. Avrupa’dan daha iyi durumda olduğumuzu vurgulamak durumundayım

10 yıl önce milli geliri 230 milyar dolar olarak devraldık. 10 yılda 3 kattan daha fazla artırdık.

2012 yılında Türkiye, gelişmiş ekonomilere oranla son derece başarılı bir performans sergiledi.

Yanıbaşımızdaki ülkeler sıkıntı yaşarken, Türkiye istikrarla büyümeye ve hedeflerini tek tek gerçekleştirmeye devam ediyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çeteler ve terör, bölgeye yapılacak yatırımların önünü kesiyordu. Biz AK Parti olarak sadece çetelerle, mafyayla, cuntalarla mücadele etmedik. Bu kirli tezgahla da mücadele ettik. Ne yapmak istediysek engel olmak istediler ama biz yılmadık. Yol da yaptık, okul da yaptık, hastane de yaptık, havaalanları da yaptık. Üniversiteler, yurtlar inşa ettik. Sosyal yardımlarla, teşviklerle bölge insanını kazanmanın mücadelesini verdik. Saldırılara boyun eğmedik. Bizden öncekilerin yaptığı gibi, olumsuzlukların karşısında pılımızı pırtımızı toplayıp Ankara'ya hapsolmadık.

Yeni bir iklime ulaştık. Kılıçdaroğlu'na rağmen ulaştık. Devlet Bahçeli'ye rağmen ulaştık. Bahçeli'nin 'ihanet süreci' sözünü aynen kendisine iade ediyorum. Onlar hep bu ihanet tezgahıyla emperyalist yapılara tesl,m oldular. Devleti malum şebekelere peşkeş çektiler.

"BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNDEN SONRA ÜNİVERSİTELER KARIŞTI"

Şimdi sıkılmadan, biz bunları yaparken, çözüm sürecine ihanet süreci demelerini anlamak mümkün değil. Eğer bir ihanet varsa ihanetin içinde olanlar Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'dur. Bu işi nasıl çözriz diye hiçbir şey yapmadılar. Ortalığı karışitırmanın  peşindeler. Bakın okullar karışmaya başladı. Biz ülkücüleri sokağa dökmedik diyorlar. Peki Bursa'da 'Onun da zamanı gelecek' diyen kim? Bahçeli'nin kendisi. İşte bu açıklamanın ardındann Bahçeli'nin gençleri Erciyes ve Muğla Üniversitesi'nde ellerinde 'Vur de vuralım, öl de ölelim' pankartlarıyla ortalığı karıştırdılar. Karşıt görüşlülerle kavgaya girdiler. O karşıt görüşlüler de malum aşırı uçtakiler.

Ne demek vur de vuralım öl de ölelim. Aynı şey Kılıçdaroğlu'nda da var. Akşam başka sabah başka. Ne dediğinin de farkında değil. Dün söylediğini yarın çok pişkince inkar eder.

"BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

Bölgenin umudunu hissediyoruz. İstikrar ortamı, güven ortamı güçlendikçe yatırımlar da artacak ve bölgenin çehresi değişecek. Şanlıurfa neden bölgenin ve dünyanın tahıl merkezi olmasın? Hakkari Üniversitesi neden uluslararası bir konuma kavuşmasın? Diyarbakır'ın caddelerinde neden Paris'teki kadar turist dolaşyor olmasın?

"DÜNYAYA NİZAM VERMİŞ MİLLETİZ"

Biz dünyaya nizam vermiş, dünyada sistem kurmuş bir milletiz. Biz her şeyin en iyisini hak ediyoruz. Biz 780 bin kilometrekareden dünyaya bakamayız. Bizim dünyaya bakışımız daha farklı olmalı. 10 yıldır terör baronlarını, savaş baronlarını etkisiz hale getirmek için mücadele veriyoruz.

"ÜNİVERSİTEDE ÇATIŞANLAR İHANET İÇERİSİNDE"

76 milyonun bilmesini istiyorum. Çözüm süreci daha huzurlu bir Türkiye'nin adımıdır. Kimse bunu provooke etmeye kalkmasın. Bunu ne Kılıçdaroğlu ne de Bahçeli provoke edebilir. Yeter ki milletimiz şu anki yüzde 58 desteğini arttırarak devam ettirsin. Kalkınmanın önünde tek engel kalmıştır. O da terör belasıdır, çatışmacı anlayıştır. İşte Erciyes ve Muğla Üniversitesi'nde çatışanlar bilsinler ki kendileri kazanmıyor. Tam aksine onlar bu vatana ihanet etmenin içerisindedirler. Böyle bir gayretin içerisindedirler. Ben bu genç evlatlarıma söylüyorum. Biz 1980 öncesinde bunun belalarını çok ağır ödedik. Aynı belayı siz de ödemeyin. Aynı faturayı siz de ödemeyin. Bu yanlış yollardan vazgeçin. Bir kardeş olmanın bilinci içerisinde okullarınızı zamanında bitirin ve bu ülkeye katkınız olsun.

GENÇLERE 12 EYLÜL UYARISI

Ben bu kürsüden 12 Eylül dönemindeki idamları, sokakta vurulan gençleri anlattım. Birileri vurun dedi, birileri ölün, öldürün dedi. Ve gencecik fidanları soldurdular. Soruyorum kim kazandı? Hiçbir suçu olmayan gençler asıldı da kim kazandı? Küçücük çocukları birbirine kırdırıldı da kim kazandı? Kimin kazandığını bugün çok net görüyoruz. Çatışma kültüründen, bölünmüşlükten çıkar sağlayanlar kazandı. Bunların kaznamasına daha ne kadar müsamaha edilir? Benim oy oranım yükselsin de gençler şehit olsun siyenler daha ne kadar kazanabilir? Biz bu meseleyi çözmek zorundayız.

"BİR TARAFI YAPARKEN DİĞER TARAFI BOZMAYACAĞIZ"

76 milyonun tamamına sesleniyorum. Herkes gönlünü ferah tutsun. Çatışma kültüründen beslenen siyasi partilerin yaydığı korkulara hiç kimse aldanmasın. Öyle bir Türkiye yükseliyor ki; bu Türkiye'de inşallah acılar bitecek, gözyaşları tükenecek, 76 milyon daha güçlü şekilde bir olduğu, kardeş olduğu bir ülkeyi inşa ediyoruz. Açık söylüyorum; bu Türkiye yeni bir Türkiye değil, normalleşmiş bir Türkiye olacak. Bu Türkiye 23 Nisan'da TBMM açıldığında tasavvur edilen Türkiye'dir. Bu Türkiye; Selçuklu'dan, Osmanlı'dan miras kalan, kardeşliğin olduğu bir Türkiye'dir. Bir tarafı yaparken, bir tarafı bozmayacağız. Milletim rahat olsun, söylenene değil, yapılana baksın. Göreceksiniz; milletimiz kazanacak, Türkiye kazanacak.

"AKİL İNSANLARI BELİRLEDİK"

Çözüm sürecini takip edecek, toplumsal desteği perçinleyecek bir heyeti kamuoyunda yaygın kullanılan akil insanları tespit ettik. Sözüne güvenilen, itibar sahibi yazar, akademisyen, sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir heyet oluşturduk. Bu havuz içerisinde çalışmamızı yapacağız ve 7 coğrafi bölgeye göre bir planlama yapacağız ve isimleri kamuoyuna açıklayacağız. Perşembe günü heyetle bir araya geleceğiz. Hem onların görüş ve önerilerini dinleyeceğiz, hem de onlar bir kısım etkinlikler gerçekleştirerek halkımızla bir araya gelecekler. Konferanslar düzenleyebilirler, bire bir görüşmeler yapabilirler, medyayla görüşebilirler. Yeter ki bir aylık süre içinde bize çalışmalarını yapıp, raporlarını sunsunlar. Bu heyettekiler süreçte ne kadar aktif yer alırlarsa alsınlar, Türkiye’nin tüm yazarlarına, sanatçılarına ihtiyaç olduğu açıktır. Buradaki temsili bir kadrodur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler