Ak partiye geçtiler

Cumhuriyet Halk Parti'sinden(CHP) Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Süleyman Acar AK Parti'ye geçti.

Ak partiye geçtiler

Cumhuriyet Halk Parti'sinden(CHP) Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Süleyman Acar AK Parti'ye geçti. Süleyman Acar'a, AK Parti Antalya İl binasında AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer tarafından rozet takıldı. Törende konuşan Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel, 6 mart Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişi törenlerinde CHP'nin Atatürk Anıtı'na çelenk getirmeyi unuttuğunu belirterek " "Muasır medeniyet hizmet siyaset ile olur. Büyük projeler olur. Biz sözde Atatürkçü değiliz. Biz özde Atatürkçüyüz. Biz Atatürk'ü siyasete alet edenlerden hiç olmadık. Hedeflerin gerçekleştirmek için olduk. Dün Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86. Yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk koyduk. Atatürk'ü siyasete alet edenler çelengi getirmeyi unutmuşlar." dedi.

CHP Kepez ve Büyükşehir belediye meclis üyeliğinden istifa edip AK Parti'ye geçen Süleyman Acar'a rozet takma töreni düzenlendi. Rozet takma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı menderes türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

TÜREL: "SÜLEYMAN ACAR EVİNE DÖNDÜ"

Rozet takma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugünün Ak Parti'nin her geçen gün büyüyen ailesinin daha da güçlenmesi adına sıradan bir günün olmadığını söyledi. Süleyman Acar'ın CHP'de aradığını bulamadığını ifade eden Türel, "Siyaset bir arayıştır. Arayış her geçen gün demokratik sistemde görülmesi gerekiyor. 2009'da Antalya farklı arayışa gitti. Böyle bir tercihte bulundu. Belki daha iyisini bulurum dedi. Bu arayışın neticesi beklenildiği gibi çıkmadı. Antalya 5 yıl sonra yeniden görevi bize tebliğ etti. Bu arayışların neticesinden her kes mutlu netice elde etmek ister. Ama bunun garantisi yoktur. Zamanla bu arayışların sonucu görülür. Antalya'nın arayışının hüsranla sonuçlandığı gibi siyasetin içerisindeki arkadaşlarımızın da farklı arayışlar içerisinde olduğu görüldü. Bu arayışları herkes yapabilir. Süleyman Acar da bizim ailemizin mensubu. Acar, CHP'de aradığını bulamadı. Gerçekleri gördükten sonra arayışın hüsran olduğunu gördükten sonra yeniden kendi evine döndü" dedi.

"CHP ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KOYMAYI UNUTTU"

Millet için siyaset yaptıklarını dile getiren başkan Menderes Türel, sözde değil özde Atatürkçü olduklarını belirtti. Başkan Türel, 6 mart Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişi törenlerinde CHP'nin Atatürk Anıtı'na çelenk getirmeyi unuttuğunu dile getirdi. Menderes Türel, "Muasır medeniyet hizmet siyaset ile olur. Büyük projeler olur. Biz sözde Atatürkçü değiliz. Biz özde Atatürkçüyüz. Biz Atatürk'ü siyasete alet edenlerden hiç olmadık. Hedeflerin gerçekleştirmek için olduk. Dün Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86. Yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk koyduk. Atatürk'ü siyasete alet edenler çelengi getirmeyi unutmuşlar. CHP'de bir telaş. Altı okluların çelengi yok. Orada bir derneğin çelengini alıyorlar. Derneğin çelengini kendi çelengi gibi Atatürk'ün Anıtı'na koydular. Onların Atatürk'e verdiği önem bu kadar. Onlar Atatürk'ü unuturlar. CHP o derneğe destek olmak için anıta çelenk bıraktıklarını söyledi. Destek olmak için çelengi bıraktılarsa diğer derneklerin çelengini de 23 Nisanda koyacaklar mı? Eğer öyle yaparlarsa belki o zaman haklılar diyebilirim. İşte aradaki fark bu" şeklinde konuştu.

"CHP TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İÇ İÇE"

CHP'nin terör örgütü ile iç içe olduğunu da sözlerine ekleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu katılım meselesi basite indiriliyor. Bu katılımlar gönülle oluyor. Gönülden uzak siyasette katılım bulamıyorlar. Bu işler arzu ve istekle cesaretle olur. Süleyman Acar, tekrar eski yuvasına geri dönmüş. Bu konularda muhalefet iftirayı çok iyi bilir. Ben canlı şahidim. İftira atarlar ama ispat edemezler. Biz arkadan konuşmayı sevmeyiz" dedi.

TÜTÜNCÜ: "PARTİMİZE RAĞBET ARTIYOR"

Törenin Antalya'ya hayırlı olmasını dileyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Partimize her geçen gün rağbet artıyor. Farklı katılımlar ile büyüyoruz. Bizim uyguladığımız politikalar halkımızın beklediği politikalar. Partimiz her geçen gün güçleniyor. Geleceğe güçlü ekip olarak yürüyoruz. Kepez ve Büyükşehir Meclis üyemiz Süleyman Acar, arkadaşımız bizlerle yürümek adına partimize katılıyor. Süleyman Beyin özellikle partisinin politikaları ile ilgili rahatsızlıklarının altını çizdi. Kamuoyu ile paylaştı. Demokratik sistemlerde iktidar ne kadar etkiliyse ana muhalefet partileri de iktidar kadar önemlidir. Bir kez daha CHP'ye tepkilerin çığ gibi büyüdüğünü gördük. Süleyman beyin geçişinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

SÜMER: "MİLLETE HİZMET ETMEKTEN MUHALEFET YAPMAYI UNUTTUK"

Millete hizmet etmekten muhalefet yapmayı unuttuklarını dile getiren AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, "Biz daha önce söz kesmiştik. Bugün de nikah kıyacağız. Biz hizmet etmekten muhalefet etmeyi öğrenmedik. Bugün ailemize, hizmet kervanımıza iki gün önce CHP'de istifa edip Kepez İlçe Teşkilatı'mızda düzenlen toplantıyla partimize katılan Büyükşehir Meclis Üyesi Süleyman Acar'a hoş geldin demek için buradayız. Siyasetin temel olgusunun hizmet olduğunu benimseyen, Antalya'mıza hizmet konusunda elinden geleni yapmaya çalışan ancak, yerel siyasetle birlikte ulusal siyasette de milletin yanında olmaktan uzak bir partide siyaset yapamayacağına karar veren meclis üyemiz mensubu olduğu partisinin izlediği siyasetten rahatsız olduğunu belirtti. Partisinden istifa edeceğini ve AK Parti'de siyasi hayatını sürdürmek istediğini bizlerle paylaşmıştır. Süleyman Acar'a aramıza geldiği için tekrar hoş geldin diyorum" diye konuştu.

SÜLEYMAN ACAR: "AİLEME GERİ DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM"

CHP Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek AK Parti'ye geçen Süleyman Acar, "Aileme geri döndüğüm için çok mutluyum. İnsanın hayatında olmazsa olmazlar var. Bir umut uğruna gittik ama umduğumuzu bulamadık. Terör örgütüne destek olan partinin içerisinde olmak, kanında onur olanların duramayacağına karar vererek buna önder olmak istedim. Çok mücadele ettim. İkna edemedim. Eski Genel Başkanları ihraca götürmeyi düşünüyorlar. Bu zihniyetle nasıl dururdum. Beni desteklediğiniz için hepinize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset